Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová má nového trénera, píšu Taliani. Je to Švajčiar Pini

Novým trénerom slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej by sa údajne mal stať Mauro Pini.

16.04.2021 09:04
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová s veľkým glóbusom za celkový triumf vo Svetovom pohári.
debata (9)

Švajčiar je podľa portálu Neveitalia iba krok od toho, aby nahradil Livia Magoniho. Taliansky kouč v sezóne 2020/2021 doviedol Vlhovú k zisku veľkého glóbusu pre celkovú víťazku Svetového pohára.

Pini v minulosti trénoval Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, ktorá bola v uplynulom ročníku SP najväčšou súperkou Vlhovej v boji o veľkú „guľu“, viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Španielku Mariu-Jose Riendovú-Contrerasovú.

Pierluigiho Parraviciniho by na poste servismana v tíme Vlhovej mal nahradiť Miloš Machytka, ktorý v uplynulom období spolupracoval s Češkou Ester Ledeckou, predtým s jej krajankou Šárkou Strachovou.

Otec Petry Vlhovej a šéf tímu Igor Vlha pre Sportnet čiastočne dementoval správu o blízkosti angažovania Piniho ako hlavného trénera. "Ešte to nie je definitívne. Rokovali sme s Pinim, ale ešte sme sa nedohodli. V hre sú okrem neho ďalší traja tréneri. Aj dnes máme s jedným rokovanie. Meno nového trénera chceme uzavrieť v krátkom čase,“ uviedol v piatok Igor Vlha.

Vlhová pod Magonim dosiahla v SP 41 pódiových umiestnení, z toho devätnásť víťazstiev. V sezóne 2019/2020 získala pod jeho vedením malé glóbusy za slalom a paralelné disciplíny.

Na MS vybojovala v individuálnych súťažiach päť medailí (1–3–1). Magoni mal s tímom zmluvu ešte na budúcu, olympijskú sezónu, 6. apríla však Slovenka oznámila ukončenie päťročnej spolupráce.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová