Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zmluva s Magonim? Je to horúci zemiak, môžete si popáliť prsty

Čo ďalej, Livio Magoni? Médiá prinášajú rozličné scenáre o budúcnosti talianskeho kouča po tom, ako sa skončila jeho spolupráca s víťazkou Svetového pohára alpských lyžiarok Petrou Vlhovou.

15.04.2021 06:49
magoni 2 Foto: ,
Livio Magoni.
debata

Téme sa venuje aj švajčiarsky denník Blick, ktorý pred necelým rokom poukazoval na možný príchod 57-ročného odborníka do tamojšej lyžiarskej federácie (Swiss-Ski).

Tá mala záujem o rodáka zo Selvina už pred rokom, no on dal prednosť pokračovaniu pri Liptáčke. A napokon z toho bola jej životná sezóna podčiarknutá ziskom veľkého glóbusu.

Niekdajší švajčiarsky slalomár a dnes expert tamojšej verejnoprávnej televízie SRF Didier Plaschy poukazuje na to, čo by bolo dôležité v prípade Magoniho príchodu k Švajčiarom.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Vrátil sa k posezónnemu rozhovoru pre Corriere della Serra, v ktorom Magoni porovnal svoju zverenku s krajankami Martou Bassinovou, Sofiou Goggiovou a Federicou Brignenovou. Tie označil za diamanty, zatiaľ čo Vlhovú za železo.

Plaschy sa nad týmto výrokom pre Blick pousmial:

„Livio je milý, vždy čestný človek, ale veci hovorí bez obalu.“ Poukazoval aj na Magoniho temperament, vraj polarizuje, provokuje a vie, ako sa predviesť.

Expert SRF Taliana dobre pozná a čo sa týka tréningu, majú podobné teórie.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

„Prináša rozmanité prvky, umožňuje športovcov ísť na kajak či kolieskové korčule, ale aj na bicykel. Zároveň je presvedčený o tom, že na to, aby ste sa zlepšili, musíte byť každý deň na lyžiach,“ pokračuje Plaschy.

Dostal tiež otázku, či by Švajčiari nemali hneď konať a snažiť sa podpísať s Magonim zmluvu čím skôr.

„Livio je horúci zemiak. Alebo horúce železo, ak chcete. Mohli by ste si na ňom popáliť prsty,“ upozorňuje Plaschy a poukazuje na to, že Magoni oslavoval svoje najväčšie úspechy v súkromných tímoch.

Livio Magoni (v strede) na slávnostnom prijatí... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Livio Magoni Livio Magoni (v strede) na slávnostnom prijatí Petry Vlhovej u prezidentky Zuzany Čaputovej.

„Vždy tam bol šéfom. Vo veľkej asociácii by najskôr musel dostať túto rolu. Je otázne, či hlavný tréner žien Beat Tschuor podstúpi takýto risk pred olympijskými hrami 2022,“ uzavrel niekdajší lyžiar.

Okrem Wendy Holdenerovej, ktorá sa pred MS rozišla s koučom Klausom Mayrhoferom, by podľa Blicku ocenila spoluprácu s Magonim aj Michelle Gisinová, ktorá sníva o triumfe vo Svetovom pohári ako Tina Mazeová a Petra Vlhová.

Podľa novinára Flavia Vanettiho, ktorý urobil rozhovor s Magonim s kontroverznými názormi o Vlhovej, by mohol tréner zamieriť späť do Talianska, kde v minulosti pôsobil ako reprezentačný kouč.

Bude Federica Brignoneová zverenkou Livia... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Federica Brignoneová Bude Federica Brignoneová zverenkou Livia Magoniho?

Spájajú ho s Federicou Brignoneovou, ktorej v pozícii obhajkyne veľkého glóbusu minulá sezóna vôbec nevyšla.

V hre je podľa žurnalistu aj scenár, že by sa mohol vrátiť do Slovinska, kde s Mazeovou zažil rekordnú sezónu 2012/13.

„Mohol by viesť Metu Hrovatovú, jej krajanku Andreju Slokarovú alebo obe naraz,“ zamyslel sa pred vyše týždňom Vanetti. Do úvahy prichádza aj pauza otca osemročného syna od elitnéího kolotoča.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni