Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hnev Američanky v Novom Meste. Môžu zaň fotky sporo odetých žien

Nové Mesto na Morave nahradilo Peking, kde sa mal kolotoč Svetového pohára v biatlone presunúť na testovacie preteky pred ZOH 2022. České stredisko napokon hostí ôsme i deviate kolo sezóny. Rovnako ako vlani, aj tentoraz bez divákov.

05.03.2021 06:49
Susan Dunkleeová Foto: ,
Susan Dunkleeová.
debata (62)

Ešte pred štvrtkovým štartom ženských štafiet, v ktorých si Slovenky pripísali najlepší výsledok v sezóne, spôsobila rozruch americká biatlonistka Susan Dunkleenová.

Môžu za to kalendáre s fotografiami sporo odetých žien v búdkach servismanov.

Ako píše Nova Sport, dvojnásobná medailistka z majstrovstiev sveta sa pozastavila pri schválenom programe Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU), v ktorom podporuje rovnoprávnosť mužov a žien. Takéto obrázky však snahu posúvajú do úzadia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Susan Dunklee (@susan.dunklee)

"Kalendáre so sporo odetými dievčatami môžete vidieť u servisných tímov mnohých, možno dokonca väčšiny národov.

Často ich distribuujú a vyrábajú priamo firmy, ktoré vyrábajú vosky. Ak chceme rovnosť žien a mužov, začnime rešpektom," vyhlásila Dunkleeová na instagrame.

Dodáva, že nejde len o areál Vysočina arény, ale aj iné dejiská SP.

„Keď vidím takéto fotografie, cítim sa nepohodlne a objektivizovane. Vysiela to pre mňa správu, že servisná kabína nie je miesto, kde som vítaná,“ zdôverila sa.

Ďalší program v Novom Meste na Morave

Piatok: štafety mužov (15.20). Sobota: Šprint žien (11.00), šprint mužov (15.40). Nedeľa: Stíhačka žien (12.00), stíhačka mužov (16.00).

Podľa iSport.cz nejde o jedinú vec, ktorá sa rodáčke z Vermontu nepáči.

Spolu s kolegami z amerického tímu reagovala na zavedenie modrého dresu pre pretekárov do 25 rokov vytvorením strieborného dresu 33+, ktorý 35-ročná pretekárka sama uplietla.

"Zavádzame strieborný dres. Ten je určený pre pretekárov narodených v roku 1987 alebo skôr (33+). Do dnešných pretekov s ním nastupuje Jakov Fakt, deviaty muž celkového poradia, ale Arnd Peiffer a Simon Eder sú mu v pätách na 15. a 19. mieste.

U žien ho s miernym náskokom drží Anais Bescondová (19.) pred Clare Eganovou (19.). Prajeme veľa šťastia všetkým, ktorí sa oň budú usilovať," napísala v polovici januára na instagrame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Susan Dunklee (@susan.dunklee)

Dunkleeová je dvojnásobná medailistka z majstrovstiev sveta. V Hochfilzene 2017 si vybojovala striebro v pretekoch s hromadným štartom, keď ju zdolala len Nemka Laura Dahlmeirová.

Pred rokom v Anterselve ozdobila šprint opäť striebornou medailou, jej premožiteľkou bola vtedy o necelých sedem sekúnd Nórka Marte Olsbu Roiselandová.

V piatok má česká zastávka na programe štafetu mužov na 4×7,5 km aj so slovenským kvartetom.

62 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár v biatlone #Nové Mesto na Morave #Susan Dunkleeová