Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nastal problém v tom, čo ju zdobí? Ledeckej zranenie je záhadou

Po tom, ako Ester Ledeckej na MS v lyžovaní medaily tesne ušli, mala veľkú šancu vylepšiť si chuť na svetovom šampionáte v snoubordingu. Patrila k jeho najväčším favoritkám.

03.03.2021 09:59
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká na snouborde na ZOH v Pjongčangu.
debata (2)

Naznačovali to aj kurzy bookmakerov: v paralelnom slalome 2,7:1, v paralelnom obrovskom slalome dokonca 1,9:1.

Napokon do bojov v slovinskom Rogle, kde päťkrát ovládla preteky Svetového pohára, pre zdravotné problémy nezasiahla.

„Na preteky som sa poctivo pripravovala a veľmi som sa na súťaže tešila. Nedokážem však dokončiť rozcvičku ani niesť snoubord jednou rukou nad hlavou. Za danej situácie nemám na štarte čo hľadať,“ uviedla česká obojživelníčka prostredníctvom svojej agentúry.

Jej tím nešpecifikoval, čo ju na poslednú chvíľu vyradilo z účasti na podujatí. V štartovej listine totiž figurovala a ráno pred pretekmi sa na ne mala chystať.

„Bolesť bola intenzívna a je bezpečnejšie preteky vynechať. Celý tím rozhodol, že nebudeme riskovať, že by sa zranenie mohlo ešte zhoršiť,“ informoval agentúru ČTK fyzioterapeut Ledeckej Michal Lešák.

Problém sa objavil už na tréningu na snouborde. „Riešili sme to rôznymi spôsobmi a zdalo sa, že by sa to mohlo zlepšiť. Ester bojovala, aby sa mohla postaviť na štart a naplno odjazdiť preteky,“ dodal Lešák.

Ako píše iDnes.cz, o probléme prehovoril len on. S Ledeckou či členmi jej tímu sa nemohli rozprávať ani reportéri v dejisku MS.

Stránka pripomína, že rodina Ledeckých si svoje tajomstvá vždy strážila. Ako príklad uvádza operáciu ruky pred sezónou 2018. Zlomila si ju na snouborde a oznámila to až po prvých nevydarených pretekoch.

Ester Ledecká. Foto: SITA/AP, Marco Tacca
Ester Ledecká Ester Ledecká.

„Aj v tejto chvíli nedostatok informácií nahráva špekuláciám. Ide stále o následok pádu z Crans Montany? Alebo sa s vekom predsa len viac negatívne prejavujú zmeny pohybu medzi lyžami a snoubordom?“ pýta sa spomínaný web.

Dodáva, že Ledecká dlhodobo bojuje s bolesťami chrbta, ktorá ovplyvnila jej výkon na olympiáde v Soči 2014.

Podľa fyzioterapeuta teraz podstúpi vyšetrenia v Česku, kde si odpočinie a začne rehabilitáciu.

O dva týždne sa uskutoční Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Lenzerheide, na ktorom nechce chýbať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká