Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Z ich výkrikov mrazilo. Nórka a Rakúšanka utrpeli zlomeniny

Hoci nedeľný superobrovský slalom Svetového pohára alpských lyžiarok vyhrala Federica Brignoneová, najviac sa hovorilo o Kajse Vickhoff Lieovej. Talentovaná pretekárka mala na pretekoch v stredisku Val di Fassa veľmi ťažký pád.

28.02.2021 11:48 , aktualizované: 15:10
debata (10)
Ťažký pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej v super G Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ťažký pád Nórky Kajsy Vickhoffovej Lieovej.

Preteky ihneď prerušili. Nórska lyžiarka vyštartovala s číslom 13 a Petra Vlhová s pätnástkou sa dostala na trať s polhodinovým oneskorením.

Dvadsaťdvaročná Vickhoffová Lieová po druhom medzičase zaostávala o 45 stotín sekundy za líderkou Federicou Brignoneovou, potom však povolila v koncentrácii a vo vysokej rýchlosti skončila v ochrannej sieti. Jej výkriky neveštili nič dobré.

Upozornenie: zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy

Po tom, ako ju organizátori veľmi ťažko vyslobodili z bariéry, ju vrtuľníkom, ktorý musel pristáť priamo na sútažnom svahu, transportovali do nemocnice.

Podľa ORF mali lekári podozrenie na zlomeninu píšťaly a ihlice.

„Mala prekrížené lyže, nohy boli jedna cez druhú a zranenie zrejme utrpela až v ochrannej sieti. Zranenie bude zrejme veľmi vážne. Jej kolená sa dostali do neprirodzenej pozície,“ zhodnotila niekdajšia skvelá slalomárka Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

"Nikdy to nie je príjemné, keď je lyžiar v hlave nastavený, že už pôjde na štart a musí čakať. Navyše je na svahu teplo, ktoré pretekárkam odčerpáva energiu.

Dúfam, že Petra sa aj napriek tejto ťažkej situácii dokáže zmobilizovať a zabojovať o dobrý výkon," dodala Velez-Zuzulová.

Slovenka mala dobrý úvodný úsek, no potom sa nevyhla chybám a jej strata narastala. V cieli stratila na líderku 2,66 sekundy a zaradila sa na priebežné 14. miesto. V ďalšom priebehu ju predbehlo ešte 18 pretekárok a skončila mimo bodovanej tridsiatky.

Ďalší nepríjemný pád mala Rosina Schneebergerová s číslom 21. Rakúšanka zachytila jednu z bránok, udrela si nohu a zranená sa kĺzala po svahu až sietí, kde kričala v bolestiach. Takisto ju museli transportovať do nemocnice.

Upozornenie: zábery nie sú vhodné pre citlivejšie povahy

Preteky sa naťahovali, jazdu Švajčiarky Jasmine Fluryovej museli dokonca stopnúť žltými vlajkami, lebo spadol jeden z pracovníkov a zostal ležať na trati.

Nedeľná súťaž bola rovnako ako sobotný zjazd náhradou za zrušené podujatie z čínskeho Jen-čchingu.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Kajsa Vickhoffová Lieová