Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová skončila tesne za top 10: Stále sme v hre, Gutová má teraz výhodu

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová v piatkovom zjazde na pretekoch Svetového pohára v talianskom Val di Fassa prišla o post líderky celkového hodnotenia SP a v sobotu rovnako v zjazde sa jej manko na Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú ešte zvýšilo.

27.02.2021 12:22 , aktualizované: 19:43
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v sobotňajšom zjazde v stredisku Val di Fassa.
debata (17)

Kým švajčiarska lyžiarka v sobotu zopakovala svoj triumf z piatka, Slovenka po deviatej priečke z piatka skončila o deň neskôr v druhej desiatke na 12. priečke.

Gutová-Behramiová tak svoj náskok na čele poradia zvýšila o ďalších 78 bodov. Po šiestom víťazstve v sezóne SP 2020/2021 v súboji o veľký glóbus má náskok 107 bodov pred Vlhovou.

„Samozrejme ma teší, že keď Lara víťazí, ja beriem aspoň nejaké body. Stále sme v hre, ona má teraz výhodu, že sú rýchlostné disciplíny,“ uviedla Vlhová.

Obe sa už v piatok prehupli cez hranicu 1000 bodov, Gutová-Behramiová má po sobote na konte 1147 a Vlhová 1040 bodov. Tretia v celkovom poradí, Švajčiarka Michelle Gisinová, nazbierala 872 bodov.

Gutová-Behramiová opäť predviedla bezchybnú jazdu, čo najviac si držala zjazdársky postoj a na skokoch bola kompaktná. Kúsok po kúsku si budovala náskok a hoci mala pred cieľovou pasážou o čosi nižšiu rýchlosť, pohodlne jej to stačilo na vedenie.

"Keď sa vám darí, nie je podstatné, kde sa konajú preteky. V sobotu som lepšie zvládla prostredný úsek a som rada, že sa dokážem zlepšovať zo dňa na deň.

Teším sa na nedeľný superobrovský slalom a urobím všetko, aby som tu vyhrala aj tretie preteky," povedala Gutová-Behramiová pre portál laola1.at.

Aj Vlhová štartovala s totožným číslom 19 ako o deň skôr, keď za víťaznou Švajčiarkou na deviatom mieste zaostala o 1,12 sekundy a prišla o vedúce postavenie v celkovom poradí SP.

Už vo vrchnej časti nabrala odstup a medzičasy ju radili na horšie umiestnenia. V spodnej pasáži trocha bojovala s traťou, napriek tomu však dokázala mierne zrýchliť. Po dojazde ju už žiadna lyžiarka neodsunula vo výsledkovej listine.

"Nebola taká viditeľnosť, aj sneh sa trošku spomalil. Snažila som sa ísť rýchlo, ale spravila som v strednej pasáži chybu. Dala som zo seba maximum a mám aspoň nejaké body.

Trať bola náročná, išli sme na nej štvrtú jazdu, boli tam nejaké rozbité úseky. Bojovala som a takto to dopadlo. Spokojná som na polovicu, určite som spokojnejšia s piatkom," dodala 25-ročná Slovenka.

Stupne víťazov okrem Gutovej-Behramiovej dopĺňajú jej krajanka Corinne Suterová a Nemka Kira Weidleová. Gutová-Behramiová v sobotu dosiahla celkovo 32. triumf v SP, jedenásty v zjazde.

V hodnotení disciplíny je stále na čele Talianka Sofia Goggiová, ktorá vo Val di Fassa absentuje pre problémy s kolenom.

Pred posledným zjazdom sezóny, ktorý je na programe 17. marca vo švajčiarskom Lenzerheide, má náskok 70 bodov pred Suterovou a 97 bodov pred Gutovou-Behramiovou. Vlhová je v hodnotení zjazdu dvanásta.

Goggiovú môžu v Lenzerheide predstihnúť domáce lyžiarky. Ak bude Suterová vo finále najhoršie druhá, obháji sezónny titul bez ohľadu na všetko ostatné. Pokiaľ skončí tretia alebo nižšie, má šancu aj Gutová-Behramiová, ale potrebuje zvíťaziť.

"Petra v prvej časti trate stratila viac ako včera. Jej jazda bola nepokojnejšia, ale jej výkon bol veľmi dobrý.

Získala ďalšie dôležité body a zajtra ju čaká superobrovský slalom, v ktorom si bude veriť. Myslím si, že má dobrú šancu na kvalitný výsledok," zhodnotila niekdajšia slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Vo Val di Fassa sú v nedeľu 28. februára na programe preteky v superobrovskom slalome, potom sa kolotoč SP presunie do nízkotatranského strediska Jasná a počas nasledujúceho víkendu sa tam uskutočnia obrovský slalom a slalom.

Po Jasnej sa bude ešte jazdiť vo švédskom Aare (dvakrát slalom) a vyvrcholením sezóny bude zastávka vo švajčiarskom Lenzerheide (17.-21. marca) postupne so zjazdom, super G, obrovským slalomom a slalomom.

Zjazd SP vo Val di Fassa:

Výsledky: 1. Lara Gutová-Behramiová 1:25,53 min, 2. Corinne Suterová (obe Švaj.) +0,32 s, 3. Kira Weidleová (Nem.) +0,68, 4. Ramona Siebenhoferová (Rak.) +0,76, 5. Kajsa Vickhoff Lieová (Nór.), Laura Pirovanová (Tal.) obe +0,79, 7. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,81, 8. Jasmine Fluryová (Švaj.) +0,82, 9. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +0,94, 10. Elena Curtoniová (Tal.) +1,01, … 12. Petra VLHOVÁ (SR) +1,29

Celkové poradie SP (po 24 z 33 súťaží): 1. Gutová-Behramiová 1147 bodov, 2. VLHOVÁ 1040, 3. Gisinová 872, 4. Marta Bassinová 750, 5. Sofia Goggiová (obe Tal.) 740, 6. Suterová 675

Poradie v zjazde (7 z 8): 1. Goggiová 480, 2. Suterová 410, 3. Gutová-Behramiová 383, 4. Breezy Johnsonová (USA) 330, 5. Weidleová 265, 6. Pirovanová 220, … 12. VLHOVÁ 164

Aktualizujeme…

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Lara Gutová-Behramiová