Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénovala s Vlhovou. Liptáčka po Shiffrinovej čelí ďalšej blondíne

Na súboj s pohľadnou blondínkou si Petra Vlhová zvykla. Už roky bojuje o post slalomovej kráľovnej či najlepšej zjazdárky Svetového pohára s Mikaelou Shiffrinovou.

25.01.2021 14:00
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata

Časy sa však zmenili. Shiffrinová po neľahkých životných i zdravotných problémoch nemá potrebnú formu na to, aby jazdila aj rýchlostné disciplíny.

Američanka ich nateraz vynecháva. V zákulisí však silnejú informácie o tom, že sa 25-ročná rodáčka z Vailu v štáte Colorado predstaví na Kandahare. Nejde o druhé najväčšie Afganistanu mesto, ale o zjazdovku v Garmisch-Partenkirchene.

Slávne nemecké stredisko bude tento víkend hostiť preteky v zjazde i super G, na ktorých by Shiffrinová mala mazať stratu na konkurentky. Za Vlhovou momentálne zaostáva o 296 bodov.

Pohľad na päticu najlepších v celkovom hodnotení Svetového pohára žien je naozaj netypický. Veď tri z nich pokojne možno označiť za prekvapujúce

Vlhovej miestenka medzi nimi sa dala očakávať. Zverenka Livia Magoniho už pred sezónou jasne odkázala: „Chcem získať veľký glóbus!“

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Aj Marta Bassinová si vďaka svojej komplexnosti miesto medzi najlepšou päťkou ročníka 2020/21 zastane. V troch zo štyroch pravidelne sa opakujúcich disciplín je schopná zaútočiť na pódium či dokonca víťazstvo. Slalom jej príliš nevonia.

To isté platí aj o jej krajanke Sofii Goggiovej. Nikto nevie v tomto ročníku kresliť presnejšie oblúky v zjazde a superobrovskom slalome. Nebyť nedeľňajšej premotivovanosti v závere super G v Crans Montane, bola by na tom s veľkou pradvdepodobnosťou o 80 bodov lepšie.

Kto by to bol povedal, že krátko po prelome do druhej polovice ročníka bude najväčšou Vlhovej súperkou Michelle Gisinová? Autor tohto článku určite nie…

Aj samotná Švajčiarka je prekvapená, aké veci stvára. Najmä v slalome, kde spoločne s Katharinou Liensbergerovou, Shiffrinovou a Vlhovou tvoria „fantastickú štvorku.“

„Petra je pre mňa motiváciou. Zdolať ju v slalome je pre mňa veľký úspech,“ vravela Gisinová švajčiarskym médiám po tom, čo ukončila trojročnú víťaznú slalomovú sériu dua Shiffrinová-Vlhová.

V nedeľu sa do stredu najlepšej päťky nenápadne vsunula Lara Gutová-Behramiová. Sympatická Švajčiarka stráca po svojom včerajšom predstavení na domácej pôde na Vlhovú necelých dvesto bodov.

„V sobotu som neverila, že je možné v nedeľu vyhrať a podarilo sa. Ďakujem všetkým lekárom i členom tímu. Ráno som nevedela stáť na nohách, poobede sa teším z víťazstvá. Neuveriteľný pocit,“ povedala Gutová-Behramiová pre Blick.

Dvadsaťdeväťročná manželka bývalého švajčiarskeho futbalového reprezentanta Valona Behramiho obsadila v ostatných šiestich pretekoch dvakrát prvé miesto, raz bola druhá i štvrtá.

Víťazke Svetového pohára zo sezóny 2015/16 sa to podarilo v super G, zjazde i obrovskom slalome. A tak Vlhovej súboj so sympatickou blondínkou, s ktorou sa už niekoľkokrát spoločne pripravovala, pokračuje.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lara Gut (@laragutoffiicial)

Prvé dejstvo je na programe už v utorok. Obrovský slalom v Kronplatzi začína o 10.30, druhé kolo je na programe o tri hodiny neskôr.

Vlhová stále čaká na víťazstvo v disciplíne s najväčšou konkurenciou. Vzdiali sa štvorici prenasledovateliek?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Michelle Gisinová #Lara Gutová-Behramiová