Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová? Pre švajčiarsku hviezdu to nie je súperka

Pred sezónou netajila najvyššie ambície. K dvom malým glóbusom z minulej sezóny chcem pridať aj veľký, vravela smelo Petra Vlhová.

21.01.2021 10:42
Petra Vlhová, Michelle Gisinová Foto: ,
Dve najvážnejšie ašpirantky na zisk veľkého krištáľového glóbusu: Petra Vlhová (vľavo) a Michelle Gisinová.
debata (11)

Slovenská lyžiarka sa síce v posledných týždňoch dostala do menšej krízy – po mimoriadne náročnom programe na nej badať značnú únavu. No po polovici programu Svetového pohára aj naďalej vedie celkové hodnotenie.

Zverenke Livia Magoniho je však v pätách nečakaná súperka – Švajčiarka Michelle Gisinová. Na Vlhovú stráca už len šesťdesiat bodov.

Toto manko môže zmazať už počas najbližšieho predĺženého víkendu. V piatok, v sobotu a v nedeľu sa v Crans Montane postupne uskutočnia dva zjazdy a super G (priebeh všetkých pretekov môžete sledovať v našich online prenosoch).

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Nie div, že Gisinová, ktorá sa pýši aj olympijským zlatom, cíti šancu. Pod tlakom však – ako sa zdá – nie je.

„Pre Michelle nikdy nebolo cieľom útočiť na prvé miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára. O takom čomsi len snívala,“ vraví pre Pravdu Jérôme Krieg, mediálny atašé švajčiarskeho ženského tímu.

Podľa neho sa 27-ročná rodáčka zo Samedanu sústredí len na praktické veci – najmä na zlepšovanie techniky.

„Michelle to berie rad za radom. Ako sa vraví – od pretekov k pretekom, kolo za kolom,“ dodáva Krieg.

Aj preto údajne medzi Gisinovou a Vlhovou nepanuje v týchto týždňoch veľká rivalita. A už vôbec nie taká, aká Slovenku spája s Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

„Michelle nevníma Petru ako rivalku,“ odmieta Krieg úvahy na túto tému.

Nič to však nemení na tom, že Gisinová je ženou, ktorá má najbližšie k prekazeniu plánov slovenskej hviezdy.

Či sa k tejto méte priblíži, alebo sa Vlhová znovu výraznejšie na čele Svetového pohára od svojich prenasledovateliek odpúta, ukážu už najbližšie tri dni.

V Crans Montane, kde bude Gisinová doma, sa lyžiarky budú rútiť dolu svahom znovu vo viac ako 100-kilometrových rýchlostiach.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #obrovský slalom #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Livio Magoni #Michelle Gisinová