Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pri tréningu obsluhoval v reštaurácii. Žampa má top úspech, pokoril hviezdy

Slovenský reprezentant Adam Žampa dosiahol v sobotňajšom obrovskom slalome v talianskom stredisku Santa Caterina Valfurva najlepší kariérny výsledok v tejto disciplíne v pretekoch Svetového pohára.

05.12.2020 17:00
Adam Žampa Foto: ,
Adam Žampa počas 2. kola obrovského slalomu v Santa Caterine.
debata (2)

Tridsaťročný Kežmarčan skončil na 7. mieste, keď za víťazným Chorvátom Filipom Zubčičom zaostal o 1,15 s.

Adam Žampa zdolal aj dvoch elitných Nórov – obhajcu veľkého glóbusu Aleksandra Aamodta Kildeho i úradujúceho majstra sveta v „obráku“ Henrika Kristoffersena.

Doterajším maximom Adama Žampu v „obráku“ vo SP bola 9. pozícia v rakúskom Söldene ešte spred ôsmich rokov. V alpskej kombinácii bol v Kitzbüheli v rokoch 2015 a 2016 na siedmom, resp. piatom mieste.

V sobotu predviedol dve vyrovnané kolá a z 13. pozície po prvej jazde sa v 2. kole treťou najrýchlejšou jazdou posunul o šesť priečok vyššie.

Zabodoval aj v druhom obrovskom slalome nového ročníka SP 2020/2021 – k trom „októbrovým“ bodom zo Söldenu si tentoraz pripísal omnoho väčšiu porciu v podobe 36 bodov.

V „elitnej tridsiatke“ bol aj Adamov brat Andreas. V 2. kole mal 13. najlepší čas a posunul sa tak z 30. na 24. priečku, za ktorú získal do tohtosezónneho hodnotenia SP premiérových sedem bodov.

Žampovci uspeli v Santa Caterine Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Adam Žampa počas 2. kola obrovského slalomu v...

So svojimi dojmami sa Adam Žampa podelil na Facebooku:

"Neviem čo povedať, 7. miesto vo Svetovom pohári v Santa Caterine v obrovskom slalome je moje kariérne maximum v obráku. Dva týždne dozadu som okrem tvrdého tréningu obsluhoval v Spitz restaurant a dnes som v TOP 10 sveta. Ďakujem všetkým, ktorí stále vedia, že na Slovensku lyžujú aj Žampovci…

Verím, že je to motivácia pre všetkých nádejných lyžiarov na Slovensku, že tvrdo makať a byť trpezlivý sa naozaj oplatí, aj keď je to veľmi ťažká cesta, ktorá ale stojí za to! Ešte raz jedno veľké ďakujem a makáme aj s Andreasom ďalej..

PS: Teo (Žampa, najmladší brat, pozn.), na ,sveťáku' máme už tri miesta, tak makaj, aby si mohol štartovať s nami!"

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa