Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabudnite na Shiffrinovú! Vlhová má novú rivalku z USA

Nechýbalo veľa a poradie na stupni víťazov včerajšieho paralelného obráku v Lechu mohlo byť opačné.

27.11.2020 10:53
debata (4)
Najlepšie tri z Lechu: druhá Paula Moltzanová... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Austria Alpine Skiing World Cup Vlha MOltzanová Najlepšie tri z Lechu: druhá Paula Moltzanová (USA), víťazná Petra Vlhová (SR) a tretia Lara Gutová (Švajč.).

Pred druhou finálovou jazdou boli karty hodené jasne. Petra Vlhová mala náskok 0,21 sekundy pred Paulou Moltzanovou a mierila za výhrou.

Lenže Američanka manko v priebehu paralelnej jazdy stiahla a atakovala celkový triumf.

Riskantnú jazdu na hranici rizika však nedotiahla do konca, keď tri bránky pred cieľom spadla a Vlhovej dopriala víťazný hetrik.

Moltzanová nemusela byť sklamaná. Prvýkrát v kariére sa na pretekoch SP dostala medzi tri najlepšie.

„Potešilo by ma aj miesto v top desiatke. Druhá priečka je skvelá. Neviem sa dočkať, keď sa pochválim mame,“ usmievala sa v cieli.

Petra Vlhová vyhrala aj paralelný obrovský slalom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) po víťazstve v Lechu....

V tieni Shiffrinovej

Moltzanová lyžiarsky vyrastala na rovnakom minnesotskom kopci ako legendárna Lindsey Vonnová. V kolotoči pretekov Svetového pohára sa pohybuje od roku 2014, ale až teraz začala dosahovať výraznejšie výsledky.

Na ceste do štvrtkového finále zdolala aj skúsenejšie pretekárky Martu Bassinovú z Talianska či Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

„Verím, že moja forma bude gradovať a vybojujem ďalšie kvalitné umiestnenia. Celá moja príprava smeruje na olympiádu 2022 v Pekingu,“ uviedla 26-ročná lyžiarka.

Zatiaľ poslednou Američankou – s výnimkou Mikaely Shiffrinovej – na stupni víťazov v technickej disciplíne SP bola práve Vonnová v decembri 2015.

„Lindsey patrí medzi moje idoly. Je to fenomenálna pretekárka. Verím, že nadviažem na úspešnú tradíciu lyžovania v Minnesote,“ dodala Moltzanová.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #alpské lyžovanie #Paula Moltzanová