Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Vlhová ako posol dobrých správ

Slovensko potrebuje v neľahkých časoch posla dobrých správ. Našťastie, momentálne tu je jeden výnimočný.

27.11.2020 06:19
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová sa teší z triumfu v paralelnom obrovskom slalomu v Lechu.
debata (18)

V dňoch, kedy ľudia musia vstrebávať jednú zlú novinku za druhou, sa zídu dobré správy ako soľ.

V priebehu šiestich dní dorazili na Slovensko z bielych svahov hneď tri. Majú zlatú pečať a hodnotu tristo veľmi cenných bodov. Podčiarkujú fakt, že najlepšou lyžiarkou sveta je v súčasnosti Petra Vlhová.

Dve výhry v Levi a aj triumf vo vyčerpávajúcej, ale pre divákov zábavnej šou v Lechu, jej priniesli najlepší štart do sezóny v kariére. Súperky ho nezachytili.

Liptáčka má zatiaľ veľký náskok. Po štyroch pretekoch z tridsiatich štyroch však má v celkovom účtovaní pramalú hodnotu.

Petra Vlhová vyhrala aj paralelný obrovský slalom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) po víťazstve v Lechu....

Vie to aj Vlhová. Je si vedomá, že ešte nikto nevyhral glóbusy už v novembri. Obzvlášť ten veľký, na ktorý Liptáčka pred sezónou ohlásila útok.

Nezostalo iba pri rečiach. Pod tvrdou rukou Livia Magoniho postupne odpadávajú kusy neokresaného drahokamu. Pri šprinte na bežeckom páse, s činkami v ruke, na veslárskom trenažéri, v kajaku…

To sú veci, ktoré nevidieť. Slabšie kusy by sa z toľkej roboty rozsypali a zabalili to už dávno. Vlhová so svojim mentálnym nastavením verí, že len pot jej môže priniesť trón, po ktorom tak túži.

Aj vďaka tomu zvládla štvrtkový blázinec v Lechu. Osem večerných jázd v priebehu hodiny je fuška. Obzvlášť na kratučkej trati, ktorá vám za každé jedno zaváhanie vystaví vysoký účet.

Vlhová zvládla tesné súboje stotín sekundy lebo nerobila priveľa chýb a nesplašila sa. Jej hlava je na inej úrovni, ako napríklad dva-tri roky dozadu.

V prvých troch fázach hlavnej súťaže musela v druhej jazde doťahovať náskok súperiek. Aj vďaka rýchlejšej modrej dráhe to zakaždým zvládla. Vo finále bola v tejto pozícii Paula Moltzanová. Na konci svojich životných pretekov zaplatila nováčikovskú daň.

Vlhová dozrela. Už nie je mladá pretekárka, ale zrelá lyžiarka. V najlepšom veku. A v životnej forme…

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021