Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Autá, domy, lietadlá. Kvôli Vlhovej odmietol modré z neba

O pokračovaní úspešnej spolupráce dcéry Petry s trénerom Liviom Magonim vedel skôr. Nechal dvoch najzainteresovanejších, nech oznámia definitívu. Otca Igora Vlhu potešilo pozitívne rozhodnutie. Napokon, o Magoniho bol v zahraničí veľký záujem.

08.04.2020 07:23
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim.
debata (10)

„Dalo sa čakať, že o takého odborníka bude eminentný záujem. Tie ponuky boli naozaj lukratívne, priam exkluzívne. Za to, že uprednostnil nás, klobúk dole,“ vravel Vlha pre Denník Šport o interese zo Švajčiarska či Nemecka.

Vlhová s Magonim sa definitívne dohodli týždeň po návrate z Aare, kde sa mali uskutočniť posledné preteky sezóny Svetového pohára. Vlha prezradil, že taliansky odborník ani tentoraz neriešil pri rokovaniach výšku platu:

"Som až šokovaný, že som narazil na takéhoto človeka. Budem na neho do smrti myslieť. Lyžiarske asociácie, ktoré mu dali ponuku, sú schopné zniesť mu aj modré z neba. Môžu mu dať autá, domy, lietadlá… V podstate všetko! Ja toho schopný nie som.

My sme v porovnaní so silnými lyžiarskymi zväzmi o štrnásť poschodí nižšie. Ja som v podstate na všetko sám. Mám strojársku firmu, v ktorej manuálne pracujem, poobede riešim zmluvy, oblečenie, chrániče… Nemám okolo seba aparát ľudí. Livio to vidí a ťahá to s nami. To si nesmierne vážim."

Igor Vlha (vpravo) s trénerom Liviom Magonim. Foto: TASR, Martin Baumann
Igor Vlha Igor Vlha (vpravo) s trénerom Liviom Magonim.

Kým doteraz predlžovali úspešnú spoluprácu o jeden rok, nová zmluva je na dve zimy. Smerovali tým k olympiáde v roku 2022. "V priebehu dvoch rokov môžeme dokázať to, čo sme si sľúbili úplne na začiatku našej spolupráce pred štyrmi rokmi.

Chceme byť najlepší na svete a ja si neviem predstaviť, že by Livio po roku skončil a slávu by namiesto neho zožal niekto iný. Pritom on mi sám povedal, že Petra tak perfektne lyžuje, že ak by k nej prišiel iný kouč, bude vyhrávať aj pod jeho vedením.

Ale opakujem, to ja nechcem! Magoni má najväčšiu zásluhu na tom, aká je Petra športovkyňa. A on si za to zaslúži uznanie," prízvukoval Vlha a naznačil, že išlo o posledné predĺženie zmluvy s Magonim:

"Asi áno, je to možné. Magoni má syna Eliasa, talentovaného lyžiara, ktorému sa chce plnohodnotne venovať. Sám Livio hovorí, že ideálny čas pri jednom zverencovi je do šesť rokov. Keďže naše vzťahy sú nadštandardné, prisľúbil mi, že sám pomôže nájsť svojho nástupcu. Nielen kvalitného, ale takého, ktorý sa hodí k našim povahám a mentalite.”

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Igor Vlha