Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Magoniho stále strašia správy z rodiska: Nemôžem veriť tomu, čo počujem

Pred týždňom poslal slovenským médiám drsný odkaz a video z Vipitenu. "Zostaňte doma. V mojej dedine dnes zomrelo 22 ľudí," napísal taliansky tréner Petry Vlhovej Livio Magoni.

06.04.2020 06:50
Livio Magoni Foto: ,
Livio Magoni.
debata (4)

S odstupom dní opísal situáciu na Apeninskom polostrove, kde je počet úmrtí na nový koronavírus najvyšší na svete. Podľa oficiálnych údajov mu podľahlo 15 887 ľudí.

Najhoršia situácia je v severnej časti. Magoni sa nachádza v spomínanom Vipitene, je však rodákom zo Selvina, kde žije jeho celá rodina.

„Situácia je stále zlá a pre všetkých nebezpečná. Problém začíname mať okrem starších ľudí aj s mladými v rozmedzí dvadsať až tridsať rokov. Neviem vôbec, čo s nami bude, pretože aj ekonomické plánovanie je veľmi ťažké. Pre bežných ľudí už predstavuje problém aj ísť nakúpiť potraviny,“ uviedol pre denník Šport.

Video Livia Magoniho z Vipitenu:

Selvino je vzdialené od Bergama 20 kilometrov. Podľa Magoniho je to v jeho rodisku mimoriadne ťažké.

„Zomiera tam veľa ľudí. Prišiel som už o niekoľko priateľov. Občas nemôžem veriť tomu, čo počujem. Keď volám so svojou mamou, chcem ísť za ňou a súrodencami, no odhovárajú ma, že musím zostať vo Vipitene, pretože u nich je to veľmi nebezpečné. Nemôžeme sa pohybovať po krajine. Mám informácie len od nich. Hovoria mi, kto zomrel alebo kto sa nakazil,“ pokračoval.

Ako trávi čas? „Zostávam doma so synom Eliasom, čo ma teší. Užívam si čas strávený s ním. Celé dni sa len hráme. Občas vyjdeme do záhrady, kde si zahráme futbal alebo nejaké iné hry,“ dodal.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #koronavírus