Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Odmietol lákavé ponuky. Magoni vysvetlil, prečo zostáva pri Vlhovej

"Hoci moja krajina, región i provincia prežívajú ťažké časy a sú aj dôležitejšie problémy, prišiel deň, keď som sa rozhodol o mojej budúcnosti," napísal Livio Magoni denníku Pravda.

02.04.2020 07:57 , aktualizované: 08:34
Livio Magoni, Petra Vlhová Foto:
Livio Magoni so zverenkou Petrou Vlhovou.
debata (3)

V rozsiahlej správe uviedol na správnu mieru viaceré fakty, spôsob rozhodovania, lákavé ponuky od popredných hviezd i hlavný dôvod, prečo sa nakoniec rozhodol predĺžiť zmluvu so slovenskou hviezdou Petrou Vlhovou.

Pozrite si zábery z Vipitena, kde momentálne žije tréner Petry Vlhovej Livio Magoni.

„Mal som dve dôležité a lukratívne ponuky od členov najlepšej svetovej päťky. Kvôli férovosti a úcte k Vlhovcom som čakal, či dokážu naplniť moje potreby, aby sme mohli urobiť posledný krok k úspechu, ktorý si Petra zaslúži,“ načrtol Magoni.

O 56-ročného odborníka má dlhodobo záujem Nór Henrik Kristoffersen či rakúsky tím. Magoni však tieto informácie nepotvrdil.

S 24-ročnou Liptáčkou podpísal predĺženie kontraktu na ďalšie dva roky s vyhliadkou na majstrovstvá sveta 2021 v Cortine d'Ampezzo a zimné olympijské hry v Pekingu 2022.

Ako priznal, bolo to po prvýkrát v kariére, čo sa k niečomu takému odhodlal.

„Prišlo mi to ako správne riešenie, nakoľko máme pred sebou viaceré vrcholné podujatia a zisk veľkého krištáľového glóbusu ako hlavný cieľ,“ pokračoval Magoni.

Tím Petry Vlhovej oslavuje druhé miesto v... Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Vlhová tím Tím Petry Vlhovej oslavuje druhé miesto v obrovskom slalome v Kranjskej Gore.

V tíme nenastanú žiadne zmeny. Asistentmi hlavného kouča zostávajú Matej Gemza, talianske duo Matteo Baldissarutti a Pierluigi Parravicini budú Vlhovej okrem toho aj naďalej pripravovať lyže.

Nezmenená je aj zostava kondičných trénerov Marco Porta (v Taliansku) a Šimon Klimčík (na Slovensku). Na poste fyzioterapeuta bude pokračovať Mattia Freo.

„Stanovili sme si jasné ciele, ktoré by sme v roku 2022 chceli hodnotiť. Som rád, za talianskych i slovenských priaznivcov, ktorí boli ku mne i tímu vždy láskaví,“ uzavrel Magoni.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #koronavírus