Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koukalová si rýpla do Rusov. Prišla vulgárna odveta

Gabriela Koukalová to na Instagrame schytala.

27.02.2020 15:26
Gabriela Koukalová Foto: ,
Gabriela Koukalová počas ZOH v Soči.
debata (215)

Po tom, ako sa bývalá skvelá česká biatlonistka posťažovala na Rusov, prišla ostrá odveta. Priamo pod jej komentárom.

Čo sa vlastne stalo?

Niekdajšia šampiónka na sociálnej sieti napísala: „Pripomenulo sa mi jedno trpké výročie. Pred šiestimi rokmi sme na olympijských hrách zažili s kolegyňami športové sklamanie. Len o kúsoček nám utiekol bronz zo štafety. Po troch rokoch, v roku 2017, bola pôvodne strieborná ruská štafeta diskvalifikovaná kvôli dopingovému prehrešku Romanovovej a Viľuchinovej. Tým sa naša štafeta dostala na bronzovú priečku,“ začala svoje zamyslenie Koukalová.

„Medaila zrejme stále visí ruským biatlonistkám na krku. Ide však o emócie, ktoré prežívate pri zisku olympijskej medaily. To je sen každého športovca! Šport vie byť niekedy krutý a to nielen na trati,“ dodala Češka, ktorá pre zdravotné problémy šokujúco ukončila kariéru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

V dnešních dnech se mi vybavilo jedno “trpké” výročí. Před šesti lety, přesně 21.2.2014, jsme na Olympijských hrách v Soči zažily s Jíťou Landovou, Evčou Puskarčíkovou a Verčou Vítkovou sportovní zklámání. Jen o kousíček nám utekla bronzová medaile ze štafety a zbyla na nás pomyslná “bramborová”. Po třech letech, v roce 2017, byla původně stříbrná ruská štafeta diskvalifikována kvůli dopingovému prohřešku Jany Romanovové a Olgy Viluchinové. Tím se NAŠE štafeta dostala ex post na bronzovou příčku. Upřímně nevím, zda se dodnes změnily zápisy v historických tabulkách. O ty ale nejde. Nejde ani o medaile, které zřejmě stále visí ruským biatlonistkám na nástěnce. Jde o emoce, které prožíváte při zisku olympijské medaile. To je sen každého sportovce‼️ My s Verčou jsme si tento pocit v Soči vychutnaly ze smíšené štafety, ale Evče a Jítě už nikdo nenahradí upřené emotivní zážitky, které mohly prožívat přímo v dějišti olympiády. Sport umí být někdy krutý, a to nejen na trati... @jitka.landova @eva.kristejn.puskarcikova @verca.vitkova

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriela Koukalova (@gabrielakoukalova),

V komentári pod jej statusom však prišla odveta.

„S*ať na teba, žiadnu medailu!“ píše sa v jednej z vulgárnych reakcií.

„Krava sa ozvala. Všetci si pamätajú, ako rýchlo si ukončila kariéru, aby si sa vyhla dopingovým kontrolám! Radšej podvádzať a vyhovoriť sa na lieky na astmu. Tak ako Nóri,“ znie v inom z ohlasov.

215 debata chyba
Viac na túto tému: #Gabriela Koukalová #ruský doping