Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Snaží sa spracovať smútok. Shiffrinová sa pred nešťastím dočkala výnimočnej pocty

Na titulnej strane marcového čísla prestížneho amerického magazínu Sports Illustrated je Mikaela Shiffrinová.

27.02.2020 06:31
debata (1)

Podľa Americkej lyžiarskej a snoubordovej asociácie je 24-ročná superhviezda prvým individuálnym športovcom, ktorý sa dostal na jeho obálku mimo roka konania ZOH. Časopis založili v roku 1954 a má viac ako tri milióny predplatiteľov.

Fotografia a článok o dvojnásobnej olympijskej šampiónke vznikli koncom januára, len niekoľko dní pred tragickou smrťou Shiffrinovej otca Jeffa. Zjazdárka po strate blízkeho človeka ihneď prerušila sezónu a zatiaľ neoznámila termín návratu.

„Mikaela sa snaží. Byť normálnou. Byť legendárnou. Byť O.K. s jedným či oboma z týchto aspektov. Spracovať svoj smútok a vrátiť sa do hôr, ako by si prial jej otec. Lyžovať s ľahkosťou, ako ju učil, cítiť zrýchľovanie na zjazdovke, podobne ako energická guľa a každým dokonalým zatočením si dodávať ešte viac energie,“ píše sa v profilovom článku.

Dlhoročná stálica medzi športovými médiami v USA sa okrem sezóny zimnej olympiády len výnimočne venuje lyžiarom. Prím hrajú bejzbal, americký futbal či basketbal, raz do roka vychádza „plavkové vydanie“ (Swimsuit Issue) so supermodelkami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová