Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Najlepší zjazd v živote. Vlhová nevie, či smútiť alebo sa radovať

Petra Vlhová predviedla ďalší výborný výkon. V piatkovom zjazde v rámci Svetového pohára obsadila v Crans Montane štvrtú priečku.

21.02.2020 11:12 , aktualizované: 14:29
Petra Vlhová Foto: ,
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas zjazdu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Crans Montana.
debata (30)

„Neviem, či mám byť smutná z toho, že mi ušlo pódium, alebo sa naopak tešiť z najlepšieho zjazdu v kariére. Tak či onak – je to výborný výsledok,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Jedna z najlepších alpských lyžiarok súčasnosti sa vybrala na trať s číslom dva. Po pomalšom začiatku a krkolomnom skoku predviedla parádny záver. Stačilo jej to na „zemiakovú“ medailu, čo je jej životný výsledok v kráľovskej disciplíne.

"Trať bola z tých troch, ktoré som v tejto sezóne absolvovala, najjednoduchšia. Tie skoky sú však náročné.

Nejdete na ne priamo, ale musíte točiť. Po tom skoku to bolo trošku na hrane a takmer som spadla, ale potom som sa vzchopila a išla na hranici svojich možností," pokračovala Vlhová.

Na víťaznú Laru Gutovú-Behramiovú stratila 1,08 sekundy. Druhá skončila ďalšia Švajčiarka Corinne Suterová, tretia bola Stephanie Benierová z Rakúska.

Vlhovú zosunula z pódia vďaka o 16 stotín sekundy rýchlejšiemu času.

Dvadsaťštyriročná Liptáčka získala do celkového hodnotenia Svetového pohára ďalších 50 cenných bodov, vďaka čomu znížila manko na druhú Federicu Brignoneovú i líderku Mikaelu Shiffrinovú. Američanka prerušila sezónu, Talianka obsadila v piatok siedmu priečku.

Preteky museli na niekoľko minút prerušiť po tom, ako spadla a zranila sa Rakúšanka Elisabeth Reisingerová. Z trate ju musel odviezť vrtuľník.

Zverenka Livia Magoniho Vlhová rozbehla svoje tretie podujatie v sezóne v rýchlostných disciplínach vynikajúco. Predtým sa predstavila v bulharskom Bansku, kde obsadila v dvoch zjazdoch a super G dve šieste a jedno jedenáste miesto.

Nemecký Garmisch-Partenkirchen patrí k najnáročnejším v ženskom kalendári, ale na neskúsenej Vlhovej to pred dvomi týždňami nebolo poznať. Dôkazmi sú ôsme miesto v zjazde a deviate v super G.

Najbližšie sa slovenská hviezda predstaví v sobotu. Od 10.30 je na programe ďalší zjazd.

V nedeľu ju čaká alpská kombinácia, kde patrí k najväčším ašpirantkám na víťazstvo.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní – Crans Montana (Švaj.) – piatkové výsledky:

Zjazd žien: 1. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) 1:27,11 min, 2. Corinne Suterová (Švaj.) +0,80 s, 3. Stephanie Venierová (Rak.) +0,92, 4. Petra Vlhová (SR) +1,08, 5. Breezy Johnsonová (USA) +1,26, 6. Nina Ortlebová (Rak.) +1,32, 7. Federica Brignoneová (Tal.) a Joana Hählenová (Švaj.) obe +1,35

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 27 zo 40 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Federica Brignoneová (Tal.) 1148, 3. Petra Vlhová (SR) 1121, 4. Marta Bassinová (Tal.) 740, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 703, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 697

© Autorské práva vyhradené

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Corinne Sutterová