Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bez výrazných ústupkov. Dohoda s Magonim prišla rýchlo

Koniec špekuláciám. Talian Livio Magoni bude aj naďalej trénerom Petry Vlhovej.

17.02.2020 16:59 , aktualizované: 17:58
Petra Vlhová, Livio Magoni Foto: ,
Petra Vlhová s Liviom Magonim po víťazstve v Záhrebe.
debata (10)

S Vlhovcami sa dohodol na predĺžení spolupráce o ďalšie dva roky. Informáciu potvrdil denníku Pravda otec najúspešnejšej slovenskej lyžiarky Igor.

„Všetci sme radi, že prišla dohoda. Nemuseli sme robiť veľké ústupky. Povedali sme si svoje výhrady aj vízie, ale dohodli sme sa veľmi rýchlo,“ uviedol pre Pravdu Vlha. „Nie je ľahké postaviť najlepší tím na svete. Livio si ho postupne vybudoval. Každý z členov je dôležitý, všetko dobre funguje. Nechceli sme sa toho vzdať,“ priznal Vlha.

O tom, že taliansky expert zostane pri jeho tíme aj naďalej, sa šepkalo už po víkendových pretekoch v Kranjskej Gore. Obe strany absolvovali po nedeľňajšom slalome, ktorý Vlhová ovládla, rokovania. Ich výsledok však oznámili až v pondelok.

Prečo sa napokon Magoni rozhodol zotrvať u Vlhovcov?

„Livio nemá olympijskú medailu. Baží po nej. Navyše, Petra bude tri cenné kovy zo svetového šampionátu v Aare obhajovať na jeho domácej pôde. Je to pre neho prestíž aj srdcovka,“ pokračoval Vlha. „Na rokovaniach bol tam celý tím. Všetkým som na rovinu povedal, že ak má prísť smotana, prečo by ju po ich dvojročnej práci mal zlízať niekto iný? Všetci sa o ňu zaslúžili. Chcem, aby si tú slávu a všetko okolo nich užili. Patrí im,“ uzavrel Igor Vlha.

Magoni tak naďalej môže pokračovať v napĺňaní cieľa, ktorý si s Vlhovou stanovil. Tým je dotiahnuť slovenskú hviezdu až na absolútny vrchol – k veľkému glóbusu pre najlepšiu lyžiarku planéty.

Slovenský víkend na svetovom snehu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová oslavuje druhé miesto v obrovskom...

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2019/2020