Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý štart, potom priemer. Slovenky skončili v štafete štrnáste

Slovenské biatlonistky obsadili v štafete Svetového pohára v Ruhpoldingu 14. miesto.

17.01.2020 15:47 , aktualizované: 15:56
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková.
debata (34)

Aj štvrté štafetové preteky žien v rámci Svetového pohára v biatlone 2019/2020 sa skončili víťazstvom reprezentantiek Nórska.

Severanky potvrdili v nemeckom Ruhpoldingu úlohu favoritiek a v tejto sezóne sú naďalej nezdolané.

Prvýkrát v aktuálnom ročníku v cieli klasifikovali aj biatlonistky Slovenska – kvarteto Ivona Fialková, Terézia Poliaková, Paulína Fialková a Veronika Machyniaková obsadilo 14. miesto.

Nórsky tím urobil v porovnaní s pretekmi v Oberhofe menšie zmeny na jednotlivých úsekoch. Tentokrát finišovala Marte Olsbuová Röiselandová, ktorá si v súboji o víťazstvo poradila s Francúzkou Justine Braisazovou.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ všetkých sedem tohtosezónnych štafiet mužov či žien sa skončilo triumfom „krajiny fjordov“. Už tretie pódium v sezóne si pripísali na konto Švajčiarky, rovnako ako v rakúskom Hochfilzene boli tretie.

Dianie v Ruhpoldingu sme sledovali naživo.

Ivona Fialková začala slovenskú štafetu veľmi dobre. V takmer ideálnych streleckých podmienkach síce musela využiť jeden náhradný náboj, ale vďaka kvalitnému bežeckému výkonu odovzdávala na výbornej piatej priečke.

Ivona Fialková. Foto: SITA/AP, Darko Bandic
Ivona Fialková Ivona Fialková.

„Chcela som všetkým dokázať, že na to mám. Dnešnú štafetu beriem ako také ospravedlnenie za to, čo sa stalo v Oberhofe. Takisto som chcela ukázať, že som vhodná na prvý úsek. Dobre sa mi bežalo a padalo mi to aj na strelnici, takže som spokojná,“ povedala rodáčka z Brezna v rozhovore pre RTVS.

Terézia Poliaková sa v streľbe v stoji poriadne natrápila, ale napokon sa vyhla trestnému okruhu. Po polovici pretekov figurovalo Slovensko na 17. mieste s mankom takmer dvoch minút na priebežne vedúce Francúzsko.

Paulína Fialková vytiahla družstvo spod Tatier na svojom úseku o tri priečky vyššie a štafetu odovzdala debutantke Veronike Machyniakovej. Tá pri svojej štafetovej premiére vo Svetovom pohári trafila všetkých desať terčov a finišovala štrnásta.

Výsledky – Svetový pohár 2019/2020 v biatlone – 5. kolo – Ruhpolding (Nem.)
Štafeta žien na 4× 6 km: 1. Nórsko (Offigstad Karoline Knottenová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Tiril Eckhofová, Marte Olsbuová Röiselandová) 1:08:46,4 h (0+9), 2. Francúzsko (Julia Simonová, Anais Bescondová, Célia Aymonierová, Justine Braisazová) +10,7 s (0+8), 3. Švajčiarsko (Elisa Gasparinová, Selina Gasparinová, Aita Gasparinová, Lena Häckiová) +20,7 (0+4), 4. Nemecko (Karolin Horchlerová, Franziska Preussová, Vanessa Hinzová, Denise Herrmannová) +31,7 (2+4), 5. Švédsko (Anna Magnussonová, Linn Perssonová, Mona Brorssonová, Hanna Öbergová) +54,3 (0+7), 6. Ukrajina (Vita Semerenková, Julia Džimová, Valj Semerenková, Olena Pidhrušná) +54,8 (0+7), … 14. Slovensko (Ivona Fialková, Terézia Poliaková, Paulína Fialková, Veronika Machyniaková) +3:23,3 (0+6).

34 debata chyba
Viac na túto tému: #štafeta #Terézia Poliaková #Ivona Fialková #Paulína Fialková #Svetový pohár v biatlone #Veronika Machyniaková