Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Babráci na zväze? Štátny kontrolór dal za pravdu Fialkovým

V kauze sestry Fialkové vs. Slovenský zväz biatlonu sa udial zaujímavý zvrat. Hlavný kontrolór športu sa priklonil na stranu biatlonistiek.

22.11.2018 05:00
Paulína Fialková, Ivona Fialková Foto:
Paulína Fialková (vpravo) so setrou - taktiež biatlonistkou - Ivonou.
debata (40)

Podľa príspevku, ktorý Paulína Fialková umiestnila v stredu večer na sociálne siete, hlavný kontrolór športu na Slovensku sa ‚stotožnil so závermi advokátskej kancelárie, ktoré jednoznačne poukazovali na nezákonný postup Slovenského zväzu biatlonu pri uzatváraní Zmluvy o štátnej športovej reprezentácii voči sestrám Fialkovým‘.

Kontrolór odporučil SZB, aby si upravil smernice podľa nového Zákona o športe, ako aj podľa Ústavy Slovenskej republiky.

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi verili. Nikdy som nebojovala proti biatlonu, ktorý tak veľmi milujem, ale vždy iba za to, aby bol športovec pre zväzového funkcionára rovnocenným partnerom. Len spoločne totiž môžeme v športe dosiahnuť viac,“ napísala na facebooku Paulína Fialková a dodala:

„Ja som na spoločnú prácu a reprezentáciu Slovenska pripravená. Tvrdo som trénovala a verím, že nastávajúca sezóna bude pre slovenský tím aj mojím pričinením ešte lepšia, ako predchádzajúca.“

40 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #SZB