Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: A čo Mersich?

František Repka už nie je šéfom slovenských lyžiarov. Skvelá správa, tešia sa ľudia z najbližšieho okolia Veroniky Velez-Zuzulovej, Petry Vlhovej či bratov Žampovcov.

24.03.2017 08:00
Marino Mersich Foto: ,
Marino Mersich.
debata

Lenže čo ďalej? Ak sa opýtate Timoteja Zuzulu či Igora Vlhu na meno človeka, ktorý najviac škodí slovenskému lyžovaniu, nevyjde z ich úst Repkovo meno. S istotou označia Marina Mersicha. Taliana, ktorého už raz z národného lyžiarskeho hnutia vyhodili dverami, bez ostychu sa vrátil oknom. A aj v súčasnosti sedí na stoličke s visačkou, ktorá mnohých dráždi – viceprezident asociácie.

Nie div, že aj Zuzula reaguje na odstúpenie Repku trochu vlažne. Je to dobrý signál, vraví. Áno, len signál. Aj skúsený tréner, muž zocelený ohromnými skúsenosťami si uvedomuje, že funkcionárske ľady v slovenskom lyžovaní sa pohli. Roztopiť ich však definitívne môžu až ďalšie kroky.

Mnohé naznačuje Repka. Neochota zlepšovať podmienky, nekonštruktívny dialóg, účelová manipulácia s informáciami, ovplyvňovanie členov asociácie, presadzovanie osobných záujmov. Výhrada za výhradou, dôvod za dôvodom, pre ktoré po necelých troch rokoch už odmieta zotrvať vo funkcii.

Všetky smerujú k tej istej osobe – Marinovi Mersichovi. Človeku, ktorý pred Repkom vyštval z najvyššieho postu aj Janu Gantnerovú.

Repka ukryl do slov jednoznačný odkaz. Zistil, že s ľuďmi, ktorí mu mali byť najbližší, sa ďaleko nedostane. Som rada, že ste konečne povedali pravdu. Ďakujem, odkázala niekdajšiemu prvému mužovi slovenského lyžovania Velez-Zuzulová.

Mrzieť ju môže hádam len jediné – že Repka nevyšiel s dlhoočakávanými slovami na svetlo sveta skôr. Aj takýto krok sa však ráta. Možno o čosi urýchli odpoveď na jednoznačnú otázku: a čo Mersich?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SLA #Marino Mersich #František Repka