Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá správa: Velez-Zuzulová pokračuje. Idem do toho, vravela

Elitná svetová slalomárka Slovenka Veronika Velez-Zuzulová bude pokračovať v kariére aj v sezóne 2017/2018.

18.03.2017 20:05 , aktualizované: 21:32
Veronika Velez-Zuzulová, Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata (4)

Svoje rozhodnutie potvrdila pre RTVS ešte pred posledným slalomom Svetového pohára v tejto sezóne v americkom Aspene, v ktorom napokon obsadila štvrté miesto. Už vopred však mala istú sezónnu druhú priečku v hodnotení najtočivejšej disciplíny, ktorú obhájila spred roka.

„Určite ste všetci zvedaví, ako to so mnou bude ďalej. Posledné dva roky boli moje najlepšie, preto ako sa hovorí, do tretice všetko dobré. Budem pokračovať v kariére, hoci si uvedomujem, že to bude ešte viac bolieť a nebude to jednoduché. Idem do toho,“ povedala rozhodne Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS v odkaze svojim fanúšikom.

Skúsená pretekárka veľmi chcela získať medailu na tohtoročných majstrovstvách sveta v St. Moritzi. To sa jej napokon aj podarilo, aj keď striebro sa zrodilo nie v jej parádnej disciplíne slalome, ale nečakane v tímovej súťaži, Po slalomovom sklamaní (zastavil ju špicar v 2. kole) médiám priamo vo Švajčiarsku odkázala, že si nechá čas na rozmyslenie a svoje rozhodnutie o pokračovaní či ukončení kariéry oznámi až koncom tejto sezóny. Napokon usúdila, že ešte raz pôjde s kožou na trh, hoci v lete oslávi už 33. narodeniny. Vrcholom budúcej sezóny pre všetkých športovcov v zimných športoch vrátane Velez-Zuzulovej budú zimné olympijské hry v kórejskom Pjongčangu (9.- 25. 2. 2018), kde slovenská rutinérka ešte raz zabojuje o slalomovú medailu z veľkého podujatia, ktorá jej v zbierke úspechov chýba.

V práve skončenej sezóne SP Velez-Zuzulová nazbierala v slalomovom súčte 565 bodov, čo jej stačilo na druhú priečku v hodnotení za fenomenálnou Američankou Shiffrinovou. Skúsená Slovenky z desiatich podujatí započítavaných do bojov o slalomový glóbus päťkrát stála na stupňoch víťazov, pričom v Záhrebe triumfovala a v Killingtone, Sestriere, Semmeringu a v tzv. mestských pretekoch v paralelnom slalome Štokholme skončila zakaždým druhá. K tomu pridala piate miesto z Flachau a štvrté z práve skončených posledných pretekov súťažného ročníka v Aspene. Štvrtá bola aj v úvode sezóny vo fínskom Levi, nedokončila slalomy v Maribore a Squaw Valley.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová