Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ja už môžem lyžovať len takto, vraví Velez-Zuzulová

Veronika Velez-Zuzulová veľmi chcela v predposlednom slalome sezóny Svetového pohára v americkom Squaw Valley zvíťaziť a v prvom kole aj jazdila na víťazstvo.

12.03.2017 07:32
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová v Squaw Valley.
debata (1)

Po druhom medzičase skúsená Slovenka viedla s náskokom 32 stotín sekundy, ale potom prišla chyba, ktorá ju stála všetko. V snahe ešte viac zrýchliť pri výjazde z trojbrány sa dostala do záklonu a po dopade na vnútornú lyžu bol koniec nádejam. Dvojnásobná škoda aj preto, že prvé kolo slalomu v dejisku ZOH 1960 postavil Veronikin manžel Romain Velez.

„Dostala som sa do záklonu a už sa s tým nedalo nič robiť. Pozitívne je, že moja jazda nebola zlá dovtedy, kým som nevypadla,“ referovala Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS a odhodlane pokračovala: „Ja už môžem lyžovať len takto. Druhých miest mám strašne veľa. Bez maximálneho rizika to nejde, možno ešte štyrikrát vypadnem, ale potom to raz vyhrám.“

Velez-Zuzulová rovnako ako v Squaw Valley nedokončila slalom aj na nedávnych majstrovstvách sveta vo švajčiarskom St. Moritzi. Tam to mala po prvom kole rozbehnuté na medailu, ale nepopulárny „špicar“ ju napokon predčasne diskvalifikoval z pódiového boja. Vtedy bola veľmi sklamaná, teraz brala svoje „vypadnutie“ s profesionálnym nadhľadom.

O týždeň ju čaká finálový slalom SP 2016/2017 v Aspene a hoci malý slalomový glóbus je definitívne preč, obhajoba druhej priečky v sezónnom hodnotení je absolútne reálna. Aktuálne má Velez-Zuzulová na druhom mieste náskok 100 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Tá v Squaw Valley rovnako jazdila na hrane rizika na víťazstvo a napokon po chybe pár bránok pred cieľom druhého kola rovnako „vypadla“.

„Teším sa, že to budú posledné preteky sezóny. Ešte raz dám do toho všetko a potom sa už teším na to, že si trochu oddýchnem,“ dodala Velez-Zuzulová pre RTVS.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová