Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová vypadla v prvom kole, Vlhová v druhom. Vyhrala Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová sa stala víťazkou predposledného ženského slalomu sezóny 2016/2017 Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v americkom Squaw Valley.

11.03.2017 20:02 , aktualizované: 23:10
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (3)

Fenomenálna Američanka jedenástym triumfom v súťažnom ročníku a siedmym slalomovým potvrdila zisk malého krištáľového glóbusu v najtočivejšej disciplíne, a to dokonca štvrtý v neprerušenej sérii. Úradujúca a zároveň trojnásobná majsterka sveta Shiffrinová zvíťazila s veľkým náskokom 1,03 s pred Češkou Šárkou Strachovou a 1,08 s pred Rakúšankou Bernadette Schildovou.

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová vstupovala do druhého kola z tretej pozície, a hoci po brilantnom výkone na medzičasoch jasne viedla, tesne pred cieľom sa nevyhla chybe v nájazde do trojbrány a v cieli sa z jej reakcie dala vyčítať frustrácia z premárnenej veľkej šance.

„Som veľmi rada, že mi to dnes takto vyšlo. Fanúšikovia boli skvelí a bolo úžasné pretekať sa v tejto atmosfére. Slalomový glóbus bol môj veľký cieľ a teraz ho mám. Rovnako som rada, že v celkovom poradí mám veľký náskok, hoci gratulovať si ešte nemôžem,“ uviedla Mikaela Shiffrinová v reakcii na webe laola1.at.

Ani druhá špičková Slovenka v Squaw Valley v slalome nezabodovala. Veronika Velez-Zuzulová nedokončila už svoju prvú jazdu, ktorú však rozbehla veľmi dobre. Jazdiaca na maximálne riziko na oboch medzičasoch viedla, ale potom sa dostala do záklonu a po dopade na vnútornú lyžu sa už nezmestila do ďalšej bránky.

„Možno si poviete, že zasa nezišla, ale toto je jediná cesta, ako vyhrať preteky, takže to budem skúšať ďalej a už sa teším na finále. Už len týždeň a dozviete sa moje rozhodnutie, čo ďalej,“ napísala Velez-Zuzulová na svojom konte na facebooku.

Veronika Velez-Zuzulová v Squaw Valley. Foto: SITA/AP, Scott Sady
Veronika Velez-Zuzulová Veronika Velez-Zuzulová v Squaw Valley.

Shiffrinová má pred finálovým slalomom sezóny 2016/2017 v Aspene už rozhodujúci náskok 245 bodov pred Veronikou Velez-Zuzulovou a 345 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, ktorá v Squaw Valley rovnako nedošla do cieľa do 2. kola. Petre Vlhovej patrí siedma priečka, keďže ju predstihla Šárka Strachová.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Squaw Valley (USA)
Slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:39,48 min, 2. Šárka Strachová (ČR) +1,03 s, 3. Bernadette Schildová (Rak.) +1,08, 4. Emelie Wikströmová (Švéd.) +2,51, 5. Chiara Costazzová (Tal.) +2,69, 6. Christine Geigerová (Nem.) +2,93,…Petra Vlhová – nedokončila 2. kolo, Veronika Velez-Zuzulová (obe SR) – nedokončila 1. kolo

Poradie vo Svetovom pohári (po 33 z 37 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1523 bodov, 2. Ilka Štuhecová (Slovin.) 1145, 3. Sofia Goggiová (Tal.) 1057, 4. Lara Gutová (Švaj.) 1023, 5. Tessa Worleyová (Fr.) 796, 6. Federica Brignoneová (Tal.) 735, … 10. Veronika Velez-Zuzulová 515, 12. Petra Vlhová 453, 114. Barbara Kantorová (všetky SR) 7

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová