Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stačilo, nadnes sme skončili. Američanky odstúpili z nebezpečnej kombinácie

Líderka priebežného hodnotenia bojov o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári zjazdových lyžiarok Mikaela Shiffrinová ani jej krajanka Lindsey Vonnová nezískajú v piatkovej alpskej kombinácii v Crans Montane žiadne body.

24.02.2017 13:49
Crans Montana, super G Foto: ,
Záludnosti trate pocítila nejedna pretekárka.
debata

Celý americký tím sa z pretekov odhlásil pre podmienky na trati super G vo švajčiarskom stredisku. Organizátori začiatok súťaže odložili o hodinu a štart posunuli nižšie dolu svahom, ale až po tom, ako na približne rovnakom mieste spadli úradujúca majsterka sveta v zjazde Ilka Štuhecová, Tessa Worleyová a Denise Feierabendová. Vedenie americkej výpravy rozhodlo, že stiahne zo štartovej listiny kompletnú šesticu Shiffrinová, Vonnová, Laurenne Rossová, Jaqueline Wilesová, Breezy Johnsonová a Stacey Cooková. „Stačilo, nadnes sme skončili. Nie je to bezpečné. Prosím, zastavte tieto preteky,“ napísala Vonová na twitteri.

Super G poznačil chaos na štarte, keďže na prvý raz sa ani jedna z prvých troch pretekárok nedostala do cieľa vrátane neskôr najrýchlejšej Štuhecovej. Po ťažkom páde Švajčiarky Denise Feierabendovej organizátori nariadili spustiť preteky ešte raz od začiatku a z nižšieho miesta štartu. Aj tak sa do cieľa nedostalo 16 zjazdárok, medzi nimi aj talianske esá Sofia Goggiová a Marta Bassinová či úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome Francúzka Tessa Worleyová.

Štuhecovej a Worleyovej umožnili opakovaný štart, ale domáca Feierabendová si poranila koleno a nebola schopná vrátiť sa. Francúzka Worleyová spadla aj pri druhom pokuse. „Zníženie štartu bol dobrý krok, ale veľa toho nezmenil. Sneh je príliš mäkký. Je mi ľúto Denise,“ reagovala Vonnová.

Piatkové preteky v Crans Montane sú náhradou za zrušenú alpskú kombináciu v rakúskom Altenmarkte-Zauchensee z 15. januára.

Alpská kombinácia žien – super G: 1. Ilka Štuhecová (Slovin.) 1:10,50 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,52 s, 3. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +0,69, 4. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +1,14, 5. Priska Nuferová (Švaj.) +1,15, 6. Maruša Ferková (Slovin.) +1,21

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #Mikaela Shiffrinová