Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Považovali ho za imigranta. V Lahti stál prvý raz na lyžiach

Na MS v klasických lyžiarskych disciplínach vo fínskom Lahti sa predstavil aj zástupca netradičnej lyžiarskej krajiny, Venezuelčan Adrian Solano.

23.02.2017 19:00
adrian solano, Foto: ,
Venezuelský lyžiar Adrian Solano.
debata (10)

Zaujímavosťou je, že Solano až do svojej veľkej premiéry vo fínskom Lahti nikdy predtým nelyžoval na snehu. Trénoval len na kolieskových lyžiach. Pôvodne mal v pláne pripravovať sa vo Švédsku už mesiac pred šampionátom. Tento plán mu ale nevyšiel podľa predstáv.

„V januári som sa chystal z Paríža dopraviť do Škandinávie vlakom, ale úradníci mi neverili, že idem lyžovať a následne ma deportovali,“ posťažoval sa Solano pre BBC.

Účasťou na MS si venezuelský pretekár splnil svoj veľký sen. Premiéru si odbil už v stredu v kvalifikácii na 10 km klasickou technikou, ale preteky nedokončil. Nevyhol sa posmeškom fanúšikov ani médií, ktoré ho označili za „najhoršieho lyžiara na svete“.

„Možno som spadol mnohokrát, ale čo sa naozaj počíta je, že sa vždy dokážem postaviť,“ skonštatoval po pretekoch.

Solano nezložil zbrane a oplatilo sa. Stredajšie kvalifikačné preteky do vyraďovacej časti šprintu voľnou technikou už dokončil a vyslúžil si potlesk zaplnených tribún. Do finále síce nepostúpil, ale svoj skromný cieľ splnil a môže sa do rodnej vlasti vrátiť so vztýčenou hlavou.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #Adrian Solano #MS v klasickom lyžovaní 2017