Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato pre Worleyovú, Vlhová vyrovnala osobné maximum

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 8. miesto vo štvrtkovom obrovskom slalome žien na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

16.02.2017 11:26 , aktualizované: 15:10
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Dvadsaťjedenročná Liptáčka bola po prvom kole trinásta, v druhom sa zásluhou desiateho najlepšieho času posunula do elitnej desiatky. Pre Vlhovú je to vyrovnanie osobného maxima z pretekov najvyššej úrovne v tejto sezóne, aj v celej kariére v tejto disciplíne. Na ôsmom mieste skončila aj na podujatiach Svetového pohára v rakúskych strediskách Sölden a Semmering. „Som veľmi spokojná, podala som dobrý výkon v oboch jazdách. Viem, kde mám rezervy, viem, že to môže byť ešte lepšie. Čo si však viac môžem priať ako byť v top desiatke na majstrovstvách sveta v obrovskom slalome? To by asi nikto nepovedal pred pretekmi,“ uviedla Petra Vlhová pre slovenské médiá v cieli 2. kola.

Svoje dve vystúpenia na zjazdovke Corviglia zhodnotila takto: „Lepšia bola druhá jazda. V prvej jazde som strminu nešla tak ako viem, a v cieli to potom stačilo na jedenáste, respektíve trináste miesto. Do druhého kola som išla naplno, nemala som čo stratiť, bolo to buď-alebo a vyšlo to na veľmi dobrý výsledok. Na najlepšiu trojku ešte nemám, ale postupne sa približujem.“

Majsterkou sveta sa stala Francúzka Tessa Worleyová, striebro získala s odstupom 34 stotín sekundy Američanka Mikaela Shiffrinová a bronz Talianka Sofia Goggiová s mankom 74 stotín na víťazku. Obhajkyňa zlata spred dvoch rokov Rakúšanka Anna Veithová (vtedy Fenningerová) skončila vo štvrtok až na 22. pozícii. Dvadsaťsedemročná Worleyová potvrdila, že je špecialistkou na obrovský slalom. V tejto sezóne sa v najtechnickejšej disciplíne tešila z prvenstva aj na pretekoch SP v americkom Killingtne, talianskom Sestriere a slovinskom Maribore a v bojoch o malý glóbus je jasnou líderkou. Do zbierky pridala tretiu individuálnu medailu z majstrovstiev sveta, po Schladmingu 2013 druhú zlatú. Worleyová je aj dvojnásobnou majsterkou sveta v tímovej súťaži, zlato s Francúzmi brala v roku 2011 v Garmisch-Partenkirchene ako aj pred dvoma dňami v St. Moritzi po finálovom triumfe nad Slovákmi. „Moja srdcová frekvencia bola vysoká už pri druhej bránke prvého kola, urobila som tam chybu. Potom som sa skoncentrovala a snažila sa prejsť okolo každej z bránok čo najrýchlejšie. Zvládla som to. pred druhou jazdou som si vravela, že si musím vyčistiť hlavu a dať to. Veď dnes večer už nebudem musieť robiť nič,“ povedala Tessa Worleyová na webe laola1.at.

Mladá Slovenka Tereza Jančová má za sebou debut na najvyššej úrovni a pretekársky ani výsledkovo sa nestratila. Medzi 98 aktérkami na štarte ani nie 18-ročná pretekárka LK Levoča postúpila do druhé kola medzi 60 najlepších a tam si udržala 56. pozíciu. Za majsterkou sveta Worleyovou v súčte oboch kôl zaostala o 11,37 s.

„Je to úplne úžasné byť na takomto veľkom podujatí. Ľudia, atmosféra, všetko je skvelé. Pred štartom som bola trochu nervózna, ale chcela som podať, čo najlepší výkon. Už to, že som sa dostala z kvalifikácie do hlavnej súťaže, považujem za veľký úspech,“ referovala Tereza Jančová.

Ženy – obrovský slalom (1. + 2. kolo): 1. Tessa Worleyová (Fr.) 2:05,55 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,34 s, 3. Sofia Goggiová (Tal.) +0,74, 4. Federica Brignoneová (Tal.) +0,92, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) +1,30, 6. Manuela Moelggová (Tal.) +1,33, 7. Ana Drevová (Slovin.) +1,81, 8. Petra Vlhová (SR) +1,95, 9. Sara Hectorová (Švéd.) +1,96, 10. Nina Lösethová (Nór.) +1,97,…49. Tereza Jančová (SR) +11,37.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #MS v alpskom lyžovaní 2017