Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švajčiarsko v zlatom opojení. Kráľovskú disciplínu vyhral Feuz

Najočakávanejšie zlato z majstrovstiev sveta v alpských disciplínach v St. Moritzi zostáva vo Švajčiarsku.

12.02.2017 15:28
Beat Feuz Foto: ,
Beat Feuz
debata

Kráľovský mužský zjazd vyhral Beat Feuz s náskokom 12 stotín sekundy pred Kanaďanom Erikom Guayom a 37 stotín pred Rakúšanom Maxom Franzom. Úradujúci majster sveta z Beaver Creeku 2015 Švajčiar Patrick Küng skončil štvrtý spoločne s nórskym favoritom Kjetilom Jansrudom. Obom chýbalo k bronzu máličko – prehrali ho o 2 stotinky sekundy.

Po odjazdení najlepšej štyridsiatky z 57 pretekárov na štarte patrí jedinému slovenskému reprezentantovi Martinovi Bendikovi 38. priečka s odstupom 3,75 s na víťaza.

Bývalý trojnásobný juniorský svetový šampión Feuz vybojoval trinástu zlatú medailu pre Švajčiarsko na majstrovstvách sveta v zjazde mužov. Celkovo majú Švajčiari v tejto kráľovskej disciplíne na konte 41 cenných kovov, čo je historicky najviac.Rodák zo Schangnau si dal zlatou medailou pekný darček k tridsiatym narodeninám, ktoré dovŕšil v sobotu. Bronzový z MS 2015 v Beaver Creeku dosiahol na sanktmoritzskom snehu najväčší úspech v kariére.

„Ťažko hľadám slová, je to obrovský úspech a ešte pred tisíckami domácich divákov. Pred pretekmi sa toho popísalo až-až o našich ambíciách, ale ja som sa snažil koncentrovať iba na svoj výkon. Bolo náročné zvyknúť si na tie neustále posuny štartu, ale nakoniec to dopadlo výborne,“ povedal Beat Feuz v reakcii pre Eurosport aj neskôr pre rakúske médiá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Beat Feuz #majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní 2017