Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hmla neustúpila. Zjazd mužov na MS presunuli na nedeľu

Na sobotu naplánovaný zjazd mužov vo švajčiarskom St. Moritzi, tradične jeden z vrcholov svetového šampionátu v alpskom lyžovaní, by sa mal uskutočniť v nedeľu so začiatkom o 13.30 h.

11.02.2017 14:39 , aktualizované: 18:01
St. Moritz, trať mužského zjazdu, hmla Foto: ,
Pohľad na zahmlenú časť trate mužského zjazdu.
debata

Nedeľa bude v St. Moritzi v zajatí kráľovskej disciplíny, keďže podľa pôvodného rozpisu sa má konať aj zjazd žien s novým štartom o 11.15 h. (predtým 12.00 h). Prognóza počasia na nedeľu je priaznivejšia. Budú síce oblaky, ale nie hmlisto ako v sobotu.

Organizátori na čele s pretekovým riaditeľom FIS Markusom Waldnerom v sobotu popoludní informovali, že pre pretrvávajúci úzky pás hmly v strednej časti zjazdovky Corviglia známy ako „Malojaschlange“ súťaž po viacerých odkladoch napokon neodštartujú. Pôvodný začiatok mužského zjazdu bol stanovený na 12.00 h. „Bolo to férové rozhodnutie v sobotu nejazdiť. Aj čakanie bolo v poriadku, veď čo ak by sa napokon naskytla šanca spustiť preteky,“ cituje portál ORF trénera Rakúšanov Andreasa Puelachera.

V 57-člennom štartovnom poli mužského zjazdu figuruje aj jediný Slovák, s číslom 33 sa v sobotu na trať nedostal Martin Bendik.

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Moritz #zjazd mužov #MS v alpskom lyžovaní 2017