Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hmla neustúpila. Zjazd mužov na MS presunuli na nedeľu

Na sobotu naplánovaný zjazd mužov vo švajčiarskom St. Moritzi, tradične jeden z vrcholov svetového šampionátu v alpskom lyžovaní, by sa mal uskutočniť v nedeľu so začiatkom o 13.30 h.

11.02.2017 14:39 , aktualizované: 18:01
St. Moritz, trať mužského zjazdu, hmla Foto: ,
Pohľad na zahmlenú časť trate mužského zjazdu.
debata

Nedeľa bude v St. Moritzi v zajatí kráľovskej disciplíny, keďže podľa pôvodného rozpisu sa má konať aj zjazd žien s novým štartom o 11.15 h. (predtým 12.00 h). Prognóza počasia na nedeľu je priaznivejšia. Budú síce oblaky, ale nie hmlisto ako v sobotu.

Organizátori na čele s pretekovým riaditeľom FIS Markusom Waldnerom v sobotu popoludní informovali, že pre pretrvávajúci úzky pás hmly v strednej časti zjazdovky Corviglia známy ako „Malojaschlange“ súťaž po viacerých odkladoch napokon neodštartujú. Pôvodný začiatok mužského zjazdu bol stanovený na 12.00 h. „Bolo to férové rozhodnutie v sobotu nejazdiť. Aj čakanie bolo v poriadku, veď čo ak by sa napokon naskytla šanca spustiť preteky,“ cituje portál ORF trénera Rakúšanov Andreasa Puelachera.

V 57-člennom štartovnom poli mužského zjazdu figuruje aj jediný Slovák, s číslom 33 sa v sobotu na trať nedostal Martin Bendik.

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Moritz #zjazd mužov #MS v alpskom lyžovaní 2017