Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vonnová si oblepila paličku páskou na zlepšenie úchopu

Americká zjazdárka Lindsey Vonnová nastúpila na piatkové kombinačné preteky na majstrovstvách sveta v St. Moritzi so špeciálne oblepenou pravou lyžiarskou palicou.

10.02.2017 12:50
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová.
debata

Rekordérka v počte víťazných pretekov vo Svetovom pohári (77) využila takúto možnosť na zlepšenie úchopu palice v pravej ruke, ktorú mala v novembri zlomenú na viacerých miestach, a preto nestihla úvodné dva mesiace bojov o krištáľové glóbusy.

„Požiadala nás o prelepenie časti palice páskou a vyhoveli sme jej. Nie je to nič nezvyčajné, ale bežná prax. Bola zranená a má na to právo,“ upozornil pretekový riaditeľ FIS Atle Skaardal na webe ORF. Bývalý skvelý zjazdár priznal, že niečo podobné sa už predtým vyskytlo aj u Tiny Weiratherovej z Lichtenštajnska. „U nej to boli zlomené záprstné kostičky a prišla na to až tesne pred začiatkom majstrovstiev sveta,“ dodal Skaardal.

Štvornásobná držiteľka veľkého glóbusu za celkový triumf v SP Vonnová neuspela v úvodnom superobrovskom slalome na MS v St. Moritzi. Súťaž ani len nedokončila. Rakúske médiá pripomínajú, že 32-ročná Američanka doplatila práve na bolestivý úchop paličky v pravej ruke, čo bolo zjavné pred jej predčasným koncom na trati Corviglia. Vonnová sa pred šampionátom vo Švajčiarsku vyjadrila, že vzhľadom na okolnosti ju poteší aj jedna medaila do jej bohatej zbierky z vrcholných podujatí. Po zjazdárskej časti pretekov v alpskej kombinácii jej patrí šieste miesto.

Alpská kombinácia žien – prvá časť – zjazd: 1. Sofia Goggiová (Tal.) 1:16,90 min, 2. Ilka Štuhecová (Slovin.) +0,12 s, 3. Lara Gutová (Švaj.) +0,43, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,57, 5. Laurenne Rossová +0,67, 6. Lindsey Vonnová (obe USA) +0,85.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #MS v alpskom lyžovaní 2017