Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adam Žampa sa cíti, akoby ho zbil McGregor. Pozite si jeho tvrdý pád

Slovenský reprezentant Adam Žampa mal zle vyzerajúci pád v stredajších pretekoch v super G na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi.

08.02.2017 21:00
Adam Žampa Foto: ,
Slovenský zjazdár Adam Žampa.
debata (3)

Podľa tlačovej správy organizátorov si starší z bratov Žampovcov v úseku „Vysoké skaly“ po páde pomliaždil pätu a narazil panvu. Videozáznam ukazuje, že Adam Žampa neustál náročný skok, vo vysokej rýchlosti dopadol bokom na tvrdú ľadovú podložku, vypla mu ľavá lyža, ale po došmýkaní sa z miesta činu odišiel po svojich. Neskoršie vyšetrenia v dejisku MS ukázali, že 26-ročný Tatranec nemá vážnejšie zranenia.

„Cítim sa, akoby som absolvoval v ringu tri kolá proti McGregorovi. Mám dosť ‚buchnutú‘ tvár. Tiež mám narazený bok, aj päta je veľmi silno udretá. Mrzí ma to, že po dobrej jazde som spadol, ale bohužiaľ, toto je lyžovanie. Bol som spokojný s tým, že mi drží ľavý členok a takto sa to skončilo. Verím, že budem čoskoro fit a už teraz sa teším, keď sa zase postavím na lyže,“ uviedol Adam Žampa v nahrávke, ktorú sprostredkoval jeho manažér Ľuboš Schwarzbacher.

Otec a tréner Tomáš Žampa dodal: „Lyžovanie je ťažký šport, najmä keď idete z kopca veľmi rýchlo a lietate vysoko a ďaleko. Adamovi sa dnes vypomstilo, že dostal vietor pod lyže a spadol nabok. Má obitý bok, narazenú pätu, ale chodí po svojich. Vyšetrenia ukázali, že je všetko v poriadku. Športovci musia toho veľa vydržať. Ak bude aj zajtra všetko oukej, budeme sa ďalej pretekať,“

Z trojice Slovákov ani jeden nebol klasifikovaný v cieli majstrovského super G v St. Moritzi. Okrem Adama Žampu preteky nedokončili ani jeho mladší brat Andreas a Martin Bendik. Nečakaným majstrom sveta sa stal Kanaďan Erik Guay.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #MS v lyžovaní