Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Falat nerátal s medailou, teraz chce ešte jednu

Nánosy čerstvého snehu, hrboľatá trať aj zlá viditeľnosť sprevádzali stredajšie preteky v alpskej kombinácii na Svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty, ale Slovák Matej Falat prekonal všetky nástrahy a vybojoval bronzovú medailu.

02.02.2017 13:16
Matej Falat Foto: ,
Matej Falat.
debata (1)

V súčte superobrovského slalomu a slalomového kola ho zdolali iba Lotyš Kristaps Zvejnieks a Holanďan Maarten Meiners. Čoskoro 24-ročný Prešovčan (nar. 8. 2. 1993) obhájil bronz z predchádzajúceho akademického sviatku v Sierra Nevade spred dvoch rokov.

„V porovnaní so Sierra Nevadou to bolo teraz o dosť náročnejšie. Tie nerovnosti a nánosy nového snehu nebolo vôbec vidno, takže sa išlo tak trochu poslepiačky. Super G som navyše nejazdil posledné dva roky, sústredil som sa v tréningoch a pretekoch výlučne na slalom a obrovský slalom. Keď to tak teda zrátam, odstup 1,2 na prvého bol celkom fajn výkon,“ zhodnotil Falat svoje predstavenie v super G. K slalomovej časti pretekov, kde dosiahol najlepší čas zo všetkých účastníkov kombinácie, podotkol: „Bol to ľahký slalom po rovinke a s veľkými vzdialenosťami medzi bránkami, teda som si nemyslel, že mi to bude vyhovovať. Okrem toho moja jazda nebola veľmi čistá, takže po dojazde do cieľa aj napriek priebežnému vedeniu som nepočítal s tým, že by mi to mohlo stačiť na medailu. Nakoniec to vyšlo, dokonca aj s najlepším časom v slalome. Pri trochu čistejšej slalomovej jazde z toho mohlo byt aj druhé miesto, keďže odstup od druhého v celkovom poradí nebol veľký.“

Falat, ktorý sa pripravuje v medzinárodnom tíme World Racing Academy s talianskymi trénermi Danielom a Martinom Fahrnerovcami, sa chystá ešte na tri štarty na SZU v Almaty. „Čaká ma ešte obrovský slalom, tímová súťaž a slalom. V obrovskom slalome si netrúfam na medailu. Pokúsim sa však podať čo najlepší výkon. V slalome by som mohol mať šancu, pôjdem naplno, trochu do rizika, no a uvidíme, ako to dopadne. Slalom býva často nevyspytateľný. Pridať ešte jednu medailu by bolo úžasné,“ zaželal si slovenský reprezentant, ktorý je na svojej tretej univerziáde.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová zimná univerziáda #Matej Falat