Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrák v Ga-Pa pre suveréna Hirschera, Žampa bral body za 29. miesto

Rakúšan Marcel Hirscher suverénnym spôsobom zvíťazil v nedeľňajšom obrovskom slalome v nemeckom stredisku Garmisch-Partenkirchen v rámci ďalšieho podujatia Svetového pohára alpských lyžiarov.

29.01.2017 11:56 , aktualizované: 14:50
Andreas Žampa Foto: ,
Andreas Žampa.
debata

Dvadsaťsedemročný päťnásobný držiteľ veľkého glóbusu po prvom kole zaostával o deväť stotín sekundy za francúzskym lídrom Alexisom Pinturaultom, ale potom predviedol skvelú druhú jazdu a triumfoval s náskokom 1,50 sekundy pred švédskym prekvapením Mattsom Olssonom, ktorý štartoval s číslom 23.

Na treťom mieste finišoval Nemec Stefan Luitz s mankom 1,95 s, Pinturault napokon nezvládol druhé kolo a prepadol sa na štvrtú priečku o viac ako dve sekundy za Hirschera.

Slovenský reprezentant Andreas Žampa obsadil poslednú klasifikovanú 29. pozíciu (+6,42 s) a pripísal si ďalšie dva body do hodnotenia SP, momentálne ich má na konte 21.

Fenomén Hirscher dosiahol 43. víťazstvo v pretekoch SP v kariére, jubilejné 20. v obrovskom slalome. Rovnaký počet prvenstiev má aj v slalome, jedno v super G a dve v paralelnom slalome. Pre rakúske lyžovanie zaznamenal Hirscher historický 100. triumf v obrovskom slalome v rámci SP. V tejto sezóne sa Hirscher postavil na najvyšší stupeň po štvrtý raz, predtým naposledy pred týždňom v domácom Kitzbüheli.

„Dnes to bolo skutočne ťažké, som rád, že som to zvládol. Na MS v St. Moritzi budú podmienky dosť odlišné. V hodnotení Svetového pohára to vyzerá dobre,“ povedal Hirscher, ktorý sa pred odchodom na svetový šampionáte predstaví ešte v utorok vo švédskom Štokholme.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Garmisch-Partenkirchen (Nem.):

Obrovský slalom mužov (1. + 2. kolo): 1. Marcel Hirscher (Rak.) 2:39,95 min, 2. Matts Olsson (Švéd.) +1,50 s, 3. Stefan Luitz (Nem.) +1,95, 4. Alexis Pinturault (Fr.) +2,05, 5. Mathieu Faivre (Fr.) +2,41, 6. Felix Neureuther (Nem.) +2,45,… 29. Andreas Žampa (SR) +6,42

debata chyba
Viac na túto tému: #Andreas Žampa