Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začalo sa pojednávanie s Johaugovou. Príde pre krém na pery o sezónu?

Nórska odvolacia inštancia začala v stredu dvojdňové pojednávanie s elitnou bežkyňou na lyžiach Therese Johaugovou, ktorá napadla dištanc na 14 mesiacov za dopingový nález zo septembra minulého roku.

25.01.2017 15:23
Therese Johaugová Foto: ,
Therese Johaugová pred tribunálom Nórskej športovej federácie.
debata

Trest jej vymerala v novembri národná antidopingová agentúra a nadobudol účinnosť spätne už 18. októbra 2016. Ak sa výška potvrdí aj po odvolacom konaní, obhajkyňa veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári vynechá celú sezónu 2016/2017 vrátane majstrovstiev sveta vo fínskom Lahti. Sankcia sa už nevzťahuje na obdobie konania zimných olympijských hier v Pjongčangu (9.- 25. 2.

Štvornásobná majsterka sveta v individuálnych disciplínach a členka zlatej olympijskej štafety z Vancouveru 2010 na 4× 5 km mala 16. septembra po kontrole počas vysokohorskej prípravy v Taliansku nepriaznivý analytický výsledok.

Klostebol sa do jej tela dostal údajne cez krém na pery, ktorý jej poskytol lekár reprezentačného tímu Fredrik Bendiksen. Ten vzal vinu na seba, keď priznal, že pretekárke poskytol krém Trofodermin na popraskané pery po tréningu vo vysokej nadmorskej výške. Neskôr abdikoval zo svojej funkcie.

Prípad sa môže dostať až pred medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Therese Johaugová