Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Dankova svojvôľa

PAVOL KOMÁR: Šéf parlamentu Andrej Danko netají, že je veľkým priaznivcom úspešných slovenských slalomárok Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej.

16.01.2017 17:30
Veronika Velez-Zuzulová, Andrej Danko Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová a Andrej Danko.
debata (33)

Od Veroniky dostal aj nevšedný dar – lyže, na ktorých vyhrala jej prvý slalom vo Svetovom pohári. Potiaľ je to v poriadku. Čo však v poriadku nie je, ba čo je v príkrom rozpore so zaužívanými zvyklosťami, je jeho zasahovanie z pozície moci do diania v Slovenskej lyžiarskej asociácii.

Po tom, čo pred pár dňami na pôde Slovenského olympijského výboru zavládlo krehké prímerie medzi vedením SLA a najúspešnejšími slovenskými zjazdovými lyžiarkami v súvislosti s podpisom Štatútu reprezentanta, Andrej Danko si svojvoľne prisvojil právo rozhodcu v tejto záležitosti. Pozadie je však čitateľné.

Šport patrí do agendy ministerstva, ktoré vedie Peter Plavčan, nominant Slovenskej národnej strany. Danko ako jej predseda veľmi dobre vie, že najľahší spôsob, ako si vylepšiť imidž, je kurizovať úspešným športovkyniam. Môže im za vzornú reprezentáciu poďakovať, ako to aj urobil počas prijatia Veroniky, jej otca i trénera Timoteja Zuzulu i otca Petry Vlhovej. Trošku prekvapujúco v polovici sezóny, ale dobre. Nemá však nijakú kompetenciu na to, aby sa vyhrážal Slovenskej lyžiarskej asociácii zastavením financií. Ak je na to dôvod, konať musia iné orgány, stačí si naštudovať zákon o športe.

Vedenie SLA i jej šéf František Repka majú tiež dosť masla na hlave, že znervózňovali najväčšie klenoty z lyžiarskeho portfólia formálnymi záležitosťami, ktoré mali vyriešiť pred začiatkom sezóny. Do zmieru, ktorý nastal pred pár dňami, Danko neohrabane zasiahol. Povedané slalomársky, potkol sa v prvej bránke.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Andrej Danko