Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Počasie úradovalo. Sobotňajšie zjazdy Svetového pohára zrušili

Na sobotu naplánovaný zjazd mužov na legendárnom Lauberhorne v rámci Svetového pohára alpských lyžiarov 2016/2017 sa pre husté sneženie a hmlu neuskutoční.

14.01.2017 15:03
Wengen, sneh Foto: ,
Organizátori vo Wengene bojujú s návalmi snehu.
debata

Organizátori vo švajčiarskom stredisku Wengen bojovali s nástrahami počasia, skrátili trať, posunuli štart pretekov, ale napokon ich museli zrušiť. V noci napadlo do 45 cm novej pokrývky a cez deň neprestalo snežiť, prácu sťažoval usporiadateľom aj vietor s rýchlosťou okolo 60 kilometrov za hodinu. V tejto sezóne sa uskutočnili zatiaľ iba dva zjazdy – vo francúzskom Val d'Isere a talianskej Val Gardene. Predsilvestrovské podujatie v Santa Caterine zrušili bez náhrady.

Spočiatku sa uvažovalo o tom, že wengenský zjazd presunú na budúci týždeň ako súčasť slávneho Hahnenkammu v rakúskom Kitzbüheli, ale táto možnosť padla. Reálnejšie vyzerá alternatíva marcovej náhrady v americkom Beaver Creeku, kde sa tradičný zjazdársky úvod sezóny v tejto súťažnej zime pre nevyhovujúce podmienky neuskutočnil. „Niečo s tým budeme musieť urobiť. Pracujeme na to, aby sa zjazdári dostali v Beaver Creeku k slovu týždeň pred finále Svetového pohára v Aspene (15.- 19. 3.),“ uviedol pretekový riaditeľ FIS Markus Waldner na webe ORF.

Rovnaký osud postihol aj na sobotňajšie predpoludnie naplánovaný zjazd žien v rakúskom Altenmarkte-Zauchensee v rámci Svetového pohára alpských lyžiarov 2016/2017. Organizátori museli zrušiť celý program pre husté sneženie a zlú viditeľnosť. Návrat fenomenálnej Američanky Lindsey Vonnovej do kolotoča SP po takmer jedenástich mesiacoch sa teda odkladá. V obľúbenom Altenmarkte sa v minulosti štyrikrát postavila na najvyšší stupienok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wengen #Altenmarkt-Zauchensee