Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pôde SOV sa riešil spor medzi SLA a reprezentantmi. Našli kompromis

Na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) sa v stredu uskutočnilo pracovné rokovanie, zamerané na riešenie aktuálneho problému medzi Slovenskou lyžiarskou asociáciou (SLA) a reprezentantmi SR v zjazdovom lyžovaní.

11.01.2017 20:38
Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová od radosti objala Veroniku Velez-Zuzulovú.
debata (8)

Stretnutie spoločne so SLA inicioval SOV, ktorý sa pred koncom minulého roka ponúkol ako mediátor aktuálneho sporu, vzniknutého v súvislosti s podpisom Štatútu reprezentanta SR.

Na pracovnom stretnutí sa za SOV zúčastnili generálny sekretár Jozef Liba, viceprezident pre športy Peter Korčok, predseda legislatívno-právnej komisie Peter Sepeši a za komisiu športovcov SOV Danka Barteková, za SLA prezident František Repka a generálny sekretár Radoslav Cagala, za Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica (zamestnávateľ oboch slovenských reprezentantiek, ktoré patria do absolútnej svetovej špičky – Veroniky Velez Zuzulovej aj Petry Vlhovej, pozn.) jeho riaditeľ Richard Galovič i riaditeľ pre športy a zároveň viceprezident SOV Jozef Gönci a ako zástupcovia oboch najlepších pretekárok ich otcovia Timotej Zuzula a Igor Vlha. Informuje o tom oficiálny web SOV olympic.sk.

„Zástupcovia všetkých strán na stretnutí na pôde SOV deklarovali vzájomnú dobrú vôľu riešiť vzniknutú situáciu v pozitívnom a konštruktívnom duchu. Zhodli sa, že je potrebné, aby športovci mohli bezproblémovo dokončiť naplno rozbehnutú súťažnú sezónu a zároveň aby sa po jej skončení mohli systémovo nastaviť vzťahy medzi SLA a reprezentantmi do budúcnosti,“ uvádza sa na webe olympic.sk.

Timotej Zuzula a Igor Vlha na rokovaní predložili upravenú a kompromisnú verziu Štatútu reprezentanta SR, ktorá je akceptovateľná pre obe najlepšie slovenské pretekárky. Účastníci stretnutia sa s ňou detailne zoznámili a všetci vyjadrili podporu takémuto riešeniu. Prezident SLA František Repka prisľúbil predložiť túto verziu Štatútu reprezentanta SR na schválenie na najbližšie rokovanie predsedníctva Slovenskej lyžiarskej asociácie.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská lyžiarska asociácia