Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Rozmaznanosť, nie sklamanie

Na sklamanie nie je čas ani priestor. A v podstate ani dôvod. Pohľad na tím Veroniky Velez-Zuzulovej v cieli flachauského slalomu nebol radostný. Srdce pri ňom nikomu neposkočilo.

11.01.2017 15:38
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová
debata (4)

Prejavy a mimika tváre otca a trénera Timoteja, mamy Viery či fyzioterapeuta Jakuba Hudáka naznačovali nespokojnosť, rozčarovanie. Uprostred smutného klbka stála vyčerpaná, po oddychu túžiaca lyžiarka. Prežívajúca rovnaké emócie ako jej najbližší.

V tej chvíli išlo o očakávaný obrázok. Dokresľovali ho desiatky slovenských vlajok vo viac ako 10-tisícovom dave. Ani tie neviali v mrazivom vzduchu tak oduševnene, vysoko a hrdo ako obykle.

Slovenské sklamanie dýchalo z každého kroku. No prečo? Veď Velez-Zuzulová sa v tvrdej svetovej konkurencii znovu zaradila k najlepším. V celkovom hodnotení jej aj po siedmich z desiatky slalomov patrí druhé miesto. Čo by iní dali za to, keby boli v jej pozícii…

Lenže v prípade Bratislavčanky je to málo. Pre fanúšikov, jej trénerov i ňu. Počas predošlej sezóny a najmä v rozprávkovej úvodnej polovici aktuálneho ročníka Svetového pohára Velez-Zuzulová svoje (užšie i širšie) okolie rozmaznala. Tak ako nikdy predtým.

Stupeň víťazov si bez nej viacerí priaznivci už nevedia predstaviť. V tejto sezóne sa naň postavila po štyroch z úvodných piatich slalomov. V Záhrebe dokonca na najvyšší. Nejeden fanúšik už vtedy tlačil slovenskú nádej stoj čo stoj pred americkú superhviezdu Mikaelu Shiffrinovú.

Velez-Zuzulová však nie je stroj. Nefunguje na stlačenie gombíka, na povel. Aj nad jej sily môžu byť silné súperky či choroba. Vo Flachau ju premohli. Príde však ďalšia výzva. Pre zdravú Velez-Zuzulovú.

Verte, že na ňu bude pripravená…

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová