Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Piate miesta nechcem. Túžim po víťazstvách

Rakúsky sneh jej v ostatných týždňoch nepraje. Tak, ako v Semmeringu, aj vo Flachau krčila slovenská zjazdová lyžiarka Petra Vlhová ramenami. Boj s najlepšími slalomárkami planéty sa pre ňu po druhý raz v sezóne skončil už po prvom kole.

10.01.2017 18:52 , aktualizované: 22:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (3)

„Bola to moja chyba. Vedela som, že kopec je mierne odklonený, preto som si držala vyššiu stopu. Prišla prechodová bránka a pri nej som dostala špicar. Paradoxom je, že presne takéto svahy mám rada,“ hovorila po príchode do cieľa rodáčka z Liptovského Mikuláša.

Zaváhaniu Vlhovej nič nenasvedčovalo. Na úvodných dvoch medzičasoch dokonca atakovala jazdu víťazky prvého kola – Švédky Fridy Hansdotterovej. „O to viac ma to hnevá. Znovu som išla naplno. Cítila som sa výborne. Vedela som, že mám na veľmi dobrý výsledok. Keď potom človek po takejto jazde urobí chybu a skončí, mrzí ho to,“ smútila 21-ročná zjazdová lyžiarka.

Vo Flachau mal slalom večernú atmosféru. Pretekárky sprevádzalo na trati umelé osvetlenie. „Je to síce únavné, ale v podstate mám rovnaký režim, akoby som išla na tréning. Skôr ide o to, že druhé kolo je veľmi neskoro. Človeka to unaví. Flachau však mám rada. Sú to skvelé preteky, panuje na nich výborná atmosféra.“

Vlhová predviedla na rakúskom snehu znovu jazdu na hranici rizika. Tak, ako jej to je vlastné. „Mám dobré výsledky, no nestabilné. Musím sa trochu ustáliť. Nechcem však stratiť z agresivity. Piate či šieste miesta ma totiž nezaujímajú, túžim po víťazstvách. Raz chcem zdolať Mikaelu Shiffrinovú,“ tvrdila Vlhová so zdravým sebavedomím.

Mladá Slovenka má za sebou náročnú sériu. Počas pätnástich dní sa na štart vo Svetovom pohári postavila sedemkrát (vrátane obrovského slalomu). Nemá lyžovania ešte plné zuby? „Lyžujem rada, som v jednom kole. Na také niečo som zvyknutá. Navyše, zakaždým ma teší pohľad do hľadiska. Je pekné, že nám ľudia držia palce. Rada by som ich čo najčastejšie tešila,“ uviedla Vlhová.

Napriek tomu, že teraz na ňu čaká trinásťdňová súťažná pauza, vydáva sa znovu na cesty. „Z Flachau ideme do Talianska. Trochu si pozriem kopec, na ktorom pôjdem 24. januára obrovský slalom. Odtiaľ sa presuniem domov,“ zakončila.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v slalome