Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osudná chyba! Velez-Zuzulová mala v 1. kole na dosah skalp Shiffrinovej

Zdalo sa, že v cieli bude rýchlejšia ako hviezda slalomárskeho neba - Mikaela Shiffrinová. Naznačovali to dovtedajšie medzičasy. Stačila však jediná chyba a Veronika Velez-Zuzulová prišla o všetky nádeje.

08.01.2017 09:58 , aktualizované: 11:12
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na trati 1. kola slalomu vo švajčiarskej Crans Montane.
debata (5)

Zdalo sa, že v cieli bude rýchlejšia ako hviezda slalomárskeho neba – Mikaela Shiffrinová. Naznačovali to dovtedajšie medzičasy. Stačila však jediná chyba a Veronika Velez-Zuzulová prišla o všetky nádeje.

Pre slovenskú zjazdovú lyžiarku sa slalom Svetového pohára v Maribore skončil už po prvom kole. V záverečnej tretine trate urobila chybu a potom už len márne krčila ramenami. Sklamanie zakrývala len ťažko. Napokon, po úspechu v Záhrebe útočila Bratislavčanka v Slovinsku na líderskú pozíciu v celkovom hodnotení slalomu.

Nie div, že Velez-Zuzulová nemala náladu na dlhé rozhovory. "Spravila som chybu. Sama netuším, čo sa stalo. Musím sa pozrieť na video a vyhodnotiť si to,“ vravela jedna z najskúsenejších slalomárok v kolotoči Svetového pohára.

V Maribore nedokončila preteky po prvý raz v sezóne. Zároveň prerušila sériu štyroch účastí na pódiu v rade (4. v Levi, 2. v Killingtone, Sestriere a Semmeringu, 1. v Záhrebe).

Velez-Zuzulová sa nemohla pripravovať na preteky tak, ako je zvyknutá. Pre chorobu, ktorá ju zmáhala už v Záhrebe, preležala tri zo štyroch dní medzi pretekmi v posteli. Lekári jej naordinovali antibiotiká a oddych.

Na nepriaznivý zdravotný stav sa však nevyhovárala. "Nemyslím si, že za toto zlyhanie môže krátky tréningový výpadok. Riskovala som a v slalome sa takéto chyby skrátka stávajú,“ zhodnotila obklopená hŕstkou slovenských novinárov.

Na štarte mariborského slalomu sa 32-ročná lyžiarka cítila dobre. Napokon, do súboja s bránkami sa pustila mimoriadne odhodlane – po prvom i druhom medzičase bola o zopár stotín rýchlejšia ako Shiffrinová.

„Aj kopec mi sadol. Trať vôbec nebola náročná. O to viac ma takýto koniec mrzí,“ poznamenala na margo úvodného kola, ktoré postavil Livio Magoni – tréner Petry Vlhovej. To však skúsenejšej zo Sloveniek nepomohlo. "Prepáčte, ale už musím ísť,“ rozlúčila sa so zástupcami médií.

Už o niekoľko minút bola v hotelovej izbe a balila sa na cestu do Flachau. V rakúskom stredisku sa pokúsi už v utorok napraviť mariborský nezdar. Ak jej to vyjde tak, ako v minulom roku, bude sa znovu usmievať.

Napokon, nejeden fanúšik si pamätá, ako sa na rovnakom mieste dívala Velez-Zuzulová do kamier z prvej a Vlhová z tretej priečky…

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #SP v slalome