Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veronika Velez-Zuzulová: Krajinu meniť nebudem. Som predsa Slovenka

Znechutenie. Smútok. Smiech prekrytý zúfalstvom. Namiesto toho, aby Veronika Velez-Zuzulová (32) cez vianočné sviatky dopriala úľavu nielen telu, ale aj mysli, rozladil ju nemilý darček.

27.12.2016 18:00
Veronika Velez-Zuzulova Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata (22)

„O krokoch Slovenskej lyžiarskej asociácie som sa dozvedela ráno 24. decembra. Na Vianoce som sa tak výborne naladila,“ hovorí najlepšia slovenská lyžiarka s iróniou v hlase.

Ako vnímate výzvu SLA, v ktorej vás žiadajú o podpísanie Štatútu reprezentanta?
Priznám sa, nemám ani chuť sa k tomu vyjadrovať. Podobnú situáciu som zažila už pred piatimi rokmi. Tentoraz mi otec ani nedal prečítať, o čo ide. Nechce, aby som sa tým zaoberala.

Podpíšete Štatút?
Nie. Je pre nás veľmi nevýhodný.

Neobávate sa, že po nepodpísaní Štatútu vám nebude umožnený štart na pretekoch Svetového pohára?
Som taká znechutená, že už ani neviem, čo mám na to povedať. Uvidíme, ako to bude. Ľudia z SLA sú nevyspytateľní. Verím však, že na pretekoch nebudem chýbať.

Nemali vás ľudia z SLA s podobnými požiadavkami osloviť už pred štartom novej sezóny?
Asi mali. No neoslovili.

Komunikujú s vami?
Vôbec. Vlastne áno. Pred sviatkami som od nich dostala e-mail. Priali mi v ňom šťastné a veselé Vianoce. Odosielateľom však nebola konkrétna osoba, ale takzvaný SLA robot. Čiže rovnakú správu dostali zrejme všetci. Aj môj servisman, ktorý nemá s SLA nič spoločné, mi napísal, že dostal rovnaký e-mail.

Z vášho hlasu cítiť rozladenie, istú bezmocnosť…
Samozrejme. Ide o niečo, čo trvá už niekoľko rokov. Príde mi to až neuveriteľné. Mnohí ľudia sa ma pýtajú, prečo som dosiaľ nezmenila krajinu.

Čo im odpovedáte?
Stále len jedno: prečo by som mala meniť krajinu? Slovensko predsa milujem, chcem ho aj naďalej reprezentovať. Riešenie treba hľadať úplne inde. Jednoduchšie je zmeniť všetko ostatné v Slovenskej lyžiarskej asociácii. Zmeniť reprezentačné farby mi príde nezmyselné. Najmä, ak by som mala k takémuto kroku pristúpiť kvôli ľuďom, ktorí si chcú len niečo dokázať.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová