Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Semmeringu budú až dva obráky, aj ten z Courchevelu

Nie dva, ale až tri dni lyžovania čakajú na účastníčky Svetového pohára v alpských disciplínach po vianočných sviatkoch v rakúskom Semmeringu.

22.12.2016 14:27
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati obrovského slalomu.
debata

Okrem tradičného programu obrovský slalom (28. 12.) a slalom (29. 12.) pribudol do ponuky pre fanúšikov aj ďalší obrovský slalom, ktorý sa mal pôvodne odjazdiť 20. decembra vo francúzskom Courcheveli, ale znemožnil to silný vietor. Nový termín tohto obrovského slalomu je 27. december so začiatkom 1. kola o 9.45 h a druhého o 13.00 h.

Na pretekoch v Semmeringu by nemali chýbať ani obe slovenské slalomové esá Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová. Kým Velez-Zuzulová jazdi výlučne slalomy, mladšia z oboch úspešných reprezentantiek Vlhová sa musí nachystať na náročné trojdňové menu: 2× obrovský slalom a slalom.

V roku 2012 sa Veronika Velez-Zuzulová práve v Semmeringu tešila zo svojho prvého víťazstva v pretekoch SP. Momentálne druhá žena priebežného poradia SP v najtočivejšej disciplíne na Zauberbergu vtedy triumfovala s náskokom 10 stotín sekundy pred Rakúšankou Kathrin Zettelovou, ktorá už nie je v kolotoči SP. Slalom s oboma Slovenkami príde na rad 29. 12. v atraktívnej podobe pod umelým osvetlením so začiatkami o 15.00 h a 18.00 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #Semmering