Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulovú zdolala len Shiffrinová. Mikaela je veľmi silná, ale bojujem

Aj tretí ženský slalom novej sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa skončil triumfom fenomenálnej Američanky Mikaely Shiffrinovej.

11.12.2016 11:02 , aktualizované: 15:22
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová na striebornom stupienku v talianskom Sestriere.
debata (14)

Rovnako ako pred dvoma týždňami v americkom Killingtone Shiffrinová zvíťazila pred Slovenkou Veronikou Velez-Zuzulovou. Rovnaké poradie je aj v celkovom hodnotení slalomu vo Svetovom pohári. Shiffrinová má plný počet 300 bodov, Velez-Zuzulová 210. Petra Vlhová obsadila v nedeľu v Sestriere siedmu priečku a potvrdila pozíciu v najlepšej nasadzovacej skupine v slalome. Tretie miesto na stupňoch pre víťazky patrí Švajčiarke Wendy Holdenerovej (+1,21).

„Mikaela je veľmi silná, ale budem bojovať ďalej, aby som ju dostihla,“ cituje Veroniku Velez-Zuzulovú portál laola1.at. „Po prvom kole som si vymenila lyže a voľne som si zajazdila, lebo som potrebovala získať lepší pocit. V prvom kole lyže tiež neboli zlé, ale môj výkon nebol dobrý. V tomto druhom to už bolo lepšie a v cieli som mala dobrý pocit, ktorý som hľadala. Teraz si potrebujem oddýchnuť a potrénovať. Vo Val d'Isere podľa všetkého zrejme nebudem na štarte,“ citovala laola1.at Shiffrinovú.

„Či som spokojná? Ani nie. Trochu to zamrzí, keď som bola po prvom kole štvrtá. V druhom kole som išla veľmi opatrne a takto sa jazdiť nedá. Na druhej strane, konečné siedme miesto je fajn. Stále som v topsedmičke Svetového pohára slalomárok a nič sa nedeje. Tento víkend hodím za hlavu, lebo nevyšiel mi ani sobotňajší obrovský slalom, a sústredím sa na ďalšie preteky,“ uviedla Petra Vlhová.

Po chvíli ešte doplnila: „Slalom to nebol jednoduchý. Najprv strmina, potom rovina, ale každé preteky sú niečím výnimočné a treba sa s tým vyrovnať. Napríklad počasie bolo úplne skvelé rovnako ako dobre pripravená trať.“

Po 1. kole Shiffrinová viedla s nie veľkým náskokom 12 stotín sekundy pred Velez-Zuzulovou. Vlhovej patrila štvrtá priečka s odstupom 43 stotín sekundy. V druhom kole skúsená Slovenka Velez-Zuzulová plynulou a dynamickou jazdou prišla do cieľa na prvej pozícii s náskokom 12 stotín pred Holdenerovou, ale to bola Shiffrinová len na štarte.

V prvej strmšej časti sa zdalo, že 32-ročná Slovenka bude mať šancu 21-ročnú Američanku konečne zdolať, ale prechod do záverečnej roviny pred cieľom zvládla Shiffrinová excelentne a potvrdila pozíciu suverénky tejto disciplíne. Pripísala si jedenáste slalomové víťazstvo v rade a zvýšila vedenie na čele Svetového pohára pred Larou Gutovou na 105 bodov.

V Sestriere sa jazdilo na zjazdovke Giovanniho Agnelliho vo vyše dvojtisícovej nadmorskej výške. Svetový pohár žien v technických disciplínach sa do tohto talianskeho strediska neďaleko francúzskych hraníc vrátil po 12 rokoch.

Slalom žien (1.+2. kolo):
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:37,80 min (49,22+48,58), 2. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +1,09, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,21, 4. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,29, 5. Nina Lösethová (Nór.) +1,73, 6. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,83, 7. Petra Vlhová (SR) +1,98, 8. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +2,26.

Poradie vo Svetovom pohári v slalome (po 3 z 10 pretekov):
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 300 bodov, 2. Veronika Velez-Zuzulová 210, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) 200, 4. Petra Vlhová 141, 5. Nina Lösethová (Nór.) 127, 6. Šárka Strachová (ČR) 101.

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 8 z 37 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 498 bodov, 2. Lara Gutová (Švaj.) 393, 3. Sofia Goggiová (Tal.) 347, 4. Ilka Štuhecová (Slovin.) 245, 5. Tessa Worleyová (Fr.) 240, 6. Tina Weiratherová (Licht.) 215,… 8. Veronika Velez-Zuzulová 210, 10. Petra Vlhová (obe SR) 202.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #Sestriere 2016