Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nabudúce to bude lepšie, trúfa si Andreas Žampa

Prvý z bratov Žampovcov, ktorý zabodoval v rozbiehajúcej sa sezóne Svetového pohára v alpskom lyžovaní, nie je Adam, ale mladší Andreas.

10.12.2016 15:34
adam žampa, adreas žampa Foto:
Andreas Žampa (vpravo) s bratom Adamom.
debata

Sobotňajší obrovský slalom vo Val d'Isére mu priniesol 22. miesto a premiérových 9 bodov v obľúbenej disciplíne v hodnotení bojov o krištáľové glóbusy. Dvadsaťtriročný Tatranec výborne zvládol najmä prvé kolo, keď sa na trati Stade Olympique de Bellevarde s číslom 39 predral až na 14. priečku s odstupom 1,68 s za neskorším víťazom Alexisom Pinturaultom z Francúzska. Druhé kolo mu už tak nevyšlo, ale celková 22. priečka je pre mladšieho Žampu zlepšením jeho doteraz jediného bodovaného umiestnenia z pretekov SP – 23. priečky z alpskej kombinácie v Kitzbüheli z januára tohto roku.

„Prvé kolo mi vyšlo super. Druhé kolo som sa tiež snažil, ale po chybe v hornej časti mi trochu zablokovalo hlavu a už to nebolo ono, čo v prvom. Je to teraz prvýkrát, čo bodujem v obráku, Nabudúce to bude lepšie a potom ešte lepšie, treba byť pozitívny. Samozrejme, boli tam aj chyby, na ktorých chcem zapracovať, aby ich bolo čo najmenej,“ uviedol Andreas Žampa v nahrávke, ktorú médiám sprostredkoval manažér Ľuboš Schwarzbacher.

Andreas Žampa si počas letnej prípravy na Novom Zélande výrazne zlepšil FIS body v disciplíne dlhých oblúkov a z druhej stovky sa posunul výrazne vyššie. Momentálne je v štartovnom renkingu SP na 52. mieste. „Je za tým lepšia životospráva, mierne zmenená strava a najmä lepší prístup po mentálnej stránke, kde spolupracujem s pár ľuďmi. Tiež sa mi podarilo trochu nabrať na hmotnosti a zosilnieť. S prípravou som bol celkovo veľmi spokojný,“ uviedol Andreas Žampa ešte pred štartom Svetového pohára.

Pôvodne mal na sobotňajší obrovský slalom vo Val d'Isére nastúpiť aj Adam Žampa, ale napokon sa rozhodol šetriť svoj ešte stále nie stopercentný členok. „S mojím tímom sme sa rozhodli nohu nedráždiť a neštartovať v obráku. Veľmi nerád to priznávam, ale noha stále boli a ja sa nechcem potom vyhovárať. Andy ma svojimi bodmi veľmi potešil. Ukázal, že sa to dá a aj mne spravil chuť pred nedeľňajším slalomom, V ňom chcem dať do toho maximum,“ uviedol Adam Žampa aj na svojej facebookovej prezentácii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa