Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová bola chorá, Vlhovej dopriali oddych

Najbližší víkend bude tretím súťažným pre ženy v technických disciplínach v novom ročníku Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

06.12.2016 13:04
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Na štarte obrovského slalomu a slalomu v talianskom Sestriere nebude chýbať Petra Vlhová. V slalome sa k nej tradične pridá Veronika Velez-Zuzulová, aktuálne tretia žena priebežného poradia tejto disciplíny.

Popredná svetová slalomárka Velez-Zuzulová po návrate z úspešných pretekov v americkom Killingtone, kde skončila druhá za americkou suverénkou Mikaelou Shiffrinovou, mala absolvovať v domácich podmienkach kondičný tréning. Prípravu jej narušila choroba, pár dní musela vynechať, ale v pondelok už trénovala na svahu v Sestriere.

"Začali sme s nižšou intenzitou tréningu, nakoľko Veronika ešte nie je úplne v poriadku,“ informoval tréner Timotej Zuzula v tlačovej správe Úseku alpských disciplín SLA.

„Po dvoch tréningoch uvidíme, ako sa bude Veronika cítiť. Podľa toho buď zostaneme v Sestriere až do nedeľňajších pretekov, alebo sa vrátime do Ayze, kde Veronika býva. V piatok sa potom presunieme späť do dejiska pretekov SP.“

Petra Vlhová sa vrátila z amerického výjazdu do Európy s vizitkou trinástej priečky v obrovskom slalome a piatej v slalome. Po dlhšom čase si dopriala pár dní voľna v domácich podmienkach.

„Po šiestich týždňoch tréner Livio Magoni nariadil celému tímu oddych. Z USA sme leteli priamo do Talianska. Absolvovala som pravidelné testy na klinike v Miláne a potom sme trénovali na súťažnom kopci v Sestriere spolu s talianskym A-tímom,“ uviedla Petra Vlhová, štvrtá v priebežnom hodnotení slalomu a deviata v celkovom poradí SP. Do Sestriere zamieri so svojím tímom v stredu.

Zatiaľ čo ženy absolvujú súťažný „technický“ víkend v Taliansku, muži mali zostať celý týždeň vo Val d'Isere. Francúzske stredisko minulý víkend zaskočilo za americký Beaver Creek s kompletným trojdňovým programom SP a budúci víkend sa tam uskutoční ešte jeden obrovský slalom a tiež slalom. Bratia Adam a Andreas Žampovci, ktorí zatiaľ čakajú na prvé body v novom ročníku SP, sa napokon na tréning presunuli do Talianska.

"Vo Val d’Isere sa, žiaľ, trénovať nedá. Všetky federácie sa preto presunuli do stredísk, kde trénovať môžu. My sme momentálne na kopci, ktorý je podobný tomu pretekovému a trénovať môžeme predpoludním aj popoludní,“ povedal tréner Tomáš Žampa. Do Val d’Isere sa celý tím vráti vo štvrtok.

Slovenská mužská trojka Matej Falat má za sebou troje preteky Európskeho pohára, v ktorých si zatiaľ nepripísal prvé body do hodnotenia EP. Najbližšie bol k nim vo fínskom Levi, kde skončil v slalome tridsiaty druhý, ďalší slalom v Levi a obrovský slalom vo švédskom Gällivare nedokončil. Na štart slalomu EP sa opäť postaví 15. decembra v talianskom Val di Fassa, dovtedy ho ešte čakajú vystúpenia v slalomoch FIS v Passo Monte Croce (8.- 9. 12.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová