Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Zmena mi prospela. Razím si vlastnú cestu

V minulej sezóne si získala rešpekt vyspelého lyžiarskeho sveta. Vo Svetovom pohári sa trikrát postavila na stupeň víťazov.

18.10.2016 14:20
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

V celkovom hodnotení slalomu ju predstihla len pätica najlepších. Slovenská zjazdárka Petra Vlhová (21) stojí na prahu ďalšej výzvy. Už o tri dni sa znovu vrhne do boja so svetovou elitou. „Tréningov už bolo dosť. Rada by som všetku snahu a drinu zúročila na súťažnej trati,“ hovorila rodáčka z Liptovského Mikuláša na utorkovom stretnutí so zástupcami médií.

O príprave na novú sezónu

Posledné týždne sme strávili na snehu, na rôznych ľadovcoch. Mali sme šťastie na počasie. Po celý čas sme zostali v Európe, nešli sme do Čile alebo Argentíny. Moju kondíciu mal pod palcom znovu Šimon Klimčík. Porovnávala som sa s niekoľkými ďalšími pretekárkami, vrátane Rakúšaniek či Američanky Mikaely Shiffrinovej. Mám pocit, že som na tom veľmi dobre. Reálny obraz nám však nastaví až prvý obrovský slalom v Söldene.

O zmenách v tréningu

Keďže spolupracujem aj s talianskym kondičným trénerom a fyzioterapeutom, nastali v príprave určite zmeny. Cítim, že som zosilnela. Navyše, každým rokom viac vládzem, čo mi môže v ostrých bojoch na svahoch len pomôcť.

O novom trénerovi

Od mája sa pripravujem pod vedením nového trénera – Taliana Livia Magoniho, ktorý v minulosti viedol aj hviezdnu Tinu Mazeovú. Som šťastná, že ho mám. Ukázal mi nové veci a spôsob, akým sa pripravuje najlepšia svetová sedmička. Magoni má bohaté skúsenosti, ale aj lepšie kontakty. Zmenu som už potrebovala a zdá sa, že mi prospela. Nielen na svahu, ale aj mimo neho. Tréner mi totiž dodáva veľké sebavedomie, ktoré je pre každého športovca nesmierne dôležité.

O ambíciách vo Svetovom pohári

Keďže v minulom ročníku som vystrelila do popredia, nemôžem mať teraz nízke ambície. Čo sa týka slalomu, chcela by som sa opäť čo najčastejšie postaviť na pódium a potvrdiť príslušnosť k sedmičke najlepších pretekárok. Nebudem klamať, rada by som dosiahla viac ako v minulej sezóne. Zlepšiť sa chcem aj v obrovskom slalome. Výrazne sme na ňom zapracovali. Napokon, môj tréner je Talian a ich technika má povesť najlepšej na svete. Rada by som sa prebojovala do elitnej tridsiatky, aby som mala na štarte čo najlepšie číslo.

O Veronike Velez-Zuzulovej

Veronika sa pripravuje s francúzskym tímom, ja so svojím. V novej sezóne si pôjdem vlastnou cestou.

O pretekoch v Söldene

Počas prípravy som tam strávila päť dní. Oboznámila som sa s traťou, na ktorej som dosiaľ pretekala len dva razy. Ide o veľmi špecifický kopec. Prvá jazda vám na ňom môže vyjsť dokonale, druhá vôbec. Verím, že v sobotu budem mať svoj deň. Spokojná budem, ak sa prebojujem po prvom kole do najlepšej tridsiatky. V druhom by som potom šla naplno a pokúsila sa posunúť čo najvyššie.

O nabitom programe

Kalendár máme veru preplnený. Z Rakúska sa presúvame do Fínska, odtiaľ letíme rovno do Ameriky. Zatiaľ ani nevieme, aké podmienky na nás čakajú. Nesťažujem sa však. Je to moja robota a neviem sa už dočkať prvých pretekov. Predsa len, tréningov bolo dosť, rada by som všetku snahu a drinu už zúročila na súťažnej trati.

O prístupe sponzorov

Úspechy z lanskej sezóny mi výrazne pomohli. Spoločnosť Rossignol, ktorá mi zabezpečuje všetok materiál, sa o mňa výborne stará. Po Švédke Fride Hansdotterovej som ich dvojkou. Na čo si ukážem, to mi zabezpečia. Robia všetko pre to, aby mi pomohli k lepším výsledkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová