Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krasokorčuliarsky sviatok ozdobia viaceré hviezdy

Osem mesiacov po úspešnom európskom šampionáte sa do Bratislavy vrátia viaceré krasokorčuliarske hviezdy. Ozdobia 24. ročník Memoriálu Ondreja Nepelu. Na zimnom štadióne, ktorý nesie jeho meno, sa podujatie začína dnes od 16.00 krátkym programom žien. Vyvrcholí v sobotu voľnými jazdami športových dvojíc, mužov a voľnými tancami.

28.09.2016 19:30
nicole rajičová, krasokorčuľovanie Foto: ,
Memoriálu sa zúčastní aj slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová.
debata

"Sme radi, že sa prihlásilo vyše 90 účastníkov z 27 krajín – viac ako vlani. V každej kategórii sú špičkoví pretekári – jednotlivci, dvojice i páry. Diváci uvidia aj medailistov z majstrovstiev sveta i Európy.

Predstaví sa aj najlepšia Slovenka Nicole Rajičová a česko-slovenský tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. Silná konkurencia sľubuje zaujímavé súboje napriek tomu, že ide o začiatok sezóny," uviedla Felicitas Babušíková, prezidentka Slovenského krasokorčuliar­skeho zväzu.

Ponúkla aj najzaujímavejšie mená, väčšinou ruské. „Najväčšími osobnosťami sú Juko Kavagutiová s Alexandrom Smirnovom v športových dvojiciach, tanečný pár Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Solovievom, medzi ženami Julia Lipnická a Aľona Leonovová, u mužov Sergej Voronov i Kazach Denis Ten. Škoda, že pre zranenie partnerky nepríde nemecká športová dvojica Aľona Savčenková, Bruno Massot. Príjemne prekvapiť môžu aj pretekári z iných krajín.“

Návštevníci uvidia medzinárodnú premiéru tanečného páru Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley. „Všetkých nás prekvapilo, keď Talianka Federica Testová, Lukášova partnerka, po sezóne nečakane ukončila kariéru. Oznámila, že sa necíti na to, aby mohla dobre reprezentovať, poďakovala za podporu. Lukáš si našiel adekvátnu náhradu, podľa informácií chémia v páre funguje, sú zjazdení, no začínajú od nuly,“ zdôraznila Babušíková.

Premiéru chystá aj Nicole Rajičová – krátkeho programu i voľnej jazdy. „V júli som začala s letnou prípravou. Sústredili sme sa na novú choregrafiu, náročnejšie prvky i skoky. Koncom leta som si natiahla chrbát, ale už som v poriadku. Krátky program je veselší, začínam ho kombináciou dvoch trojitých skokov, jazdím na hudbu z Love story v červených šatách. Voľná jazda má trošku smutnejšiu melódiu – Rain in your black eyes – šaty sú fialové. V druhej časti plánujem dvojitý axel s trojitým tulupom,“ informovala Nicole po včerajšom príchode do Bratislavy. Medzi ženami štartuje aj Bronislava Dobiášová a Miroslava Magulová, medzi mužmi slovenské trio Marco Klepoch, Jakub Kršňák a Michael Neuman.

Vstup na podujatie je zdarma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Memoriál Ondreja Nepelu