Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prísnu krásku vyniesla Jasná na vrchol

Očarí úsmevom či anjelským výrazom tváre. Najmä však mimoriadnymi lyžiarskymi schopnosťami. Lara Gutová by sa pokojne uživila aj v pozícii modelky.

08.03.2016 09:00
Lara Gutová Foto: ,
Lara Gutová.
debata

Napokon jej fotografií – aj odvážnejších – nájdete na internete neúrekom. Rola žiadaného objektu fotoreportérov očarujúcej blondínke rozhodne pristane. Necíti sa v nej však najlepšie. Dušu má na mieste v momente, keď si obuje lyžiarky, chytí do rúk palice a pustí sa do odvážneho súboja s bránkami.

„Lyžujem s vášňou. Keď som na svahu, nevnímam to ako svoje zamestnanie. Som šťastný človek, lebo sa živím tým, čo ma baví,“ vraví o sebe mladá Švajčiarka. Po pondelkovom kole Svetového pohára v Jasnej je z nej najlepšia lyžiarka sveta. Vďaka úspechu z obrovského slalomu, v ktorom obsadila štvrté miesto, predstihla v celkovom hodnotení sezóny Lindsey Vonnovú. Pre zranenú Američanku sa sezóna predčasne skončila.

O prvý veľký krištáľový glóbus by ju mohla obrať len veľká nepriazeň osudu. Pred treťou v poradí Nemkou Viktoriou Rebensburgovou má náskok 263 bodov. „Šanca na to, že získam veľký glóbus, je nereálna. Myslím si, že Lara si náskok do konca sezóny už postráži,“ vravela uznanlivo o svojej súperke Rebensburgová, v Jasnej obsadila druhú priečku.

Napriek tomu, že Gutová má len 24 rokov, v kolotoči Svetového pohára pôsobí už deviatu sezónu. Vstup medzi profesionálky mala dcéra Švajčiara a Talianky skvelý. Dva mesiace po debute si užila radosť z pódiového umiestnenia. Zo svojho premiérového zjazdu v St. Moritzi si odniesla bronz. Napriek tomu, že do cieľa sa dokĺzala na chrbte a len s jednou lyžou na nohe. Nepríjemný pád jej však náladu nepokazil a po pohľade na výsledkovú tabuľu natešene mávala divákom.

Celkovo sa Gutová pýši osemnástimi víťazstvami v pretekoch Svetového pohára. Predvlani ovládla hodnotenie Super G a tešila sa z malého glóbusu. Za jej výnimočnosťou sa skrýva – okrem talentu a driny – aj zodpovednosť.

„Pokojne by som mohla chodiť z jednej párty na druhú a prichádzať domov nad ránom. Prípadne by som si neskoro v noci mohla pozrieť dobrý film. Viem však, čo by to urobilo s mojím telom. Naučila som sa, že musím byť na seba prísna a dodržiavať pravidlá,“ tvrdí žena, ktorá hovorí piatimi jazykmi. Okrem angličtiny a nemčiny ovláda aj francúzštinu, španielčinu a taliančinu.

A keď práve nie je na svahu, rada si zájde na hokej. Je veľkou fanúšičkou tímu HC Ambri-Piotta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lara Gutová #Svetový pohár v Jasnej 2016