Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: My Slováci sme skvelí. Také žičlivé prostredie nie je nikde vo svete

Mal to byť jej vrchol sezóny, nakoniec je z toho menšie sklamanie. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po deviatom mieste v nedeľňajšom slalome vo svojej druhej disciplíne nepostúpila do druhého kola.

07.03.2016 12:32
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati obrovského slalomu v Jasnej.
debata

Na náročnej trati síce bojovala, ale na viac, ako 39. miesto to aj tak nestačilo. "Cieľ som nesplnila. Chcela som sa dostať do elitnej tridsiatky, no nevyšlo to,“ smútila v cieli.

O tom, že ju diváci neuvidia v druhom kole, sa rozhodlo už v hornej časti trate, kde strácala na priebežnú líderku, Evu Mariu Bremovú z Rakúska, viac ako tri sekundy. "Bola som tam príliš pomalá. Potom sa to už so mnou viezlo až do cieľa,“ zhodnotila mladá Liptáčka.

Nedeľňajší slalom v jej hlave vraj stopy nezanechal. "Skôr tie fyzické. Zle som sa vyspala, po pretekoch s tým mám vždy problém. Vtedy sa aj regeneruje ťažšie,“ uviedla.

Vlhová si v pondelňajšom obrovskom slalome tlak preriedených tribún nepripúšťala. "Predsa len to bolo uvoľnenejšie. Slalom bol deň s veľkým D, práve v tých pretekoch sa odo mňa čakal výsledok,“ zamyslela sa.

"Bude ma to ešte dlho mrzieť, prvá desiatka je pekná, ale po prvom kole som bola vyššie. To druhé mi však nevyšlo podľa predstáv. Ale ak by mi niekto pred sezónou povedal, že budem v Top 10 v Jasnej, neuverila by som,“ hľadala pozitíva.

Petra Vlhová v Jasnej. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Petra Vlhová Petra Vlhová v Jasnej.

Dvadsaťročná pretekárka však zbrane neskladá, sľubuje, že Svetový pohár v Jasnej bude pre ňu veľkou motiváciou do budúcnosti. "Pokiaľ nebudem na najvyšších priečkach, spokojná nebudem. To som jednoducho ja,“ povedala.

Vlhová už potom preladila na príjemnejšiu tému. V Jasnej sa jej veľmi páčilo, chválila organizátorov, dobrovoľníkov, ale predovšetkým divákov. "Rada si to sem prídem zopakovať. Je tu žičlivé prostredie. My Slováci sme skvelí a ja som hrdá Slovenka,“ vyzdvihla povzbudzovanie tribún. "Môžem potvrdiť, že nikde vo svete nebola takáto atmosféra. Vážim si to,“ skonštatovala.

Sezónu zakončí o dva týždne vo švajčiarskom St. Moritzi. A potom ju už čakajú tie menej príjemné povinnosti. Škola. "Áno, musím to nejak dobojovať. Po sezóne si chcem oddýchnuť a potom príde čas aj na vzdelávanie. Je to potrebné. Každý však vie, že lyže sú na prvom mieste,“ zasmiala sa na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Jasná 2016